Dronningen ønsker godt nytår til dommere og officerer

Dronning Margrethe er i gang med årets nytårskure. Den første blev afholdt tirsdag og den sidste bliver afholdt fredag.

Den Kongelige Livgardes og Gardehusarregimentets officerskorps er blandt andre inviteret til nytårskur hos dronningen i dag torsdag. (arkivbillede) Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Udvalgte dommere og officerer trækker her til morgen i deres fineste uniformer, blankpolerede sko og gulvlange kjoler for at tage på besøg hos dronningen.

Traditionen tro afholder dronning Margrethe nemlig nytårskure de første dage i januar, hvor hun trykker hænder og ønsker godt nytår til særligt udvalgte personer fra toppen af Danmark.

Og torsdag formiddag er det landets højesteretsdommere og Den Kongelige Livgardes og Gardehusarregimentets officerskorps, som bliver budt inden for til nytårskur på Christian VII's Palæ på Amalienborg.

Det oplyser kongehuset.

Efter arrangementet tager dronningen videre til Christiansborg Slot, hvor hun skal sige »happy new year« til udenlandske ambassadører og diplomater klædt i gallatøj og farvestrålende nationaldragter, når der afholdes nytårskur for diplomatiet klokken 11.30.

Dronningens nytårskure strækker sig over flere dage.

Den første dag var 1. januar, hvor dronningen traditionen tro inviterede til nytårstaffel i Riddersalen i Christian VIIs Palæ på Amalienborg, hvor regeringen, hoffets ledelse og landets øverste embedsmænd ankom iført hvide handsker, gallakjoler og Dannebrogordener.

Den sidste nytårskur afholdes fredag, hvor dronningen mødes med officerer fra Forsvaret og Beredskabsstyrelsen samt repræsentanter for større landsorganisationer og kongelige protektioner.

Traditionen med at afvikle nytårskure over flere dage blev indført efter Første Verdenskrig.

Efter krigen kunne nytårskurene ikke længere afholdes på én dag, den 1. januar, da antallet af ministerier og statslige institutioner voksede betragteligt.

/ritzau/