»Cordua & Steno«: Hvad vil Pernille Vermund gøre anderledes under genåbningen?

Isabella Arendt, Pernille Vermund og S-sundhedsordfører i debat om coronagenåbning; ældres digitale helvede; kunstneren Elmer føler sig udsat for cancel culture; og svensk coronastrategi er en succes, hævder landets statsminister. Det er i »Cordua & Steno« på berlingske.dk torsdag.

»Cordua & Steno« – podcast om dansk og international politik. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

1. time

Ved forrige folketingsvalg var det lige ved og næsten for Kristendemokraterne, som dog manglede en lille håndfuld stemmer for at komme ind i Folketinget. Ser partiets formand, Isabella Arendt, en fremtid for partiet i en stadig mere splittet blå blok, eller vil hun ligesom Lars Løkke Rasmussen (V) stile mod et samarbejde med Mette Frederiksen (S)? Selv hævder hun, at hendes parti er mere borgerligt end Venstre. Hvem peger hun på som partiets statsministerkandidat?

Vi skal også finde en modtager af Ugens Fidusbamse og vende den politiske udvikling i ugens løb i dansk politik.

Tirsdag brød forhandlingerne om coronarestriktionerne sammen mellem regeringen og de borgerlige partier, der efter eget udsagn blev »smidt ud« af forhandlingslederen Nick Hækkerup (S). Hvad var det så, de borgerlige ville have ændret i den aftale, som regeringen siden indgik med partierne i rød blok? Debat om coronaåbningen med Nye Borgerliges Pernille Vermund og Socialdemokratiets sundhedsordfører, Rasmus Horn Langhoff.

2. time

De ældre står forrest i vaccinekøen, men overvejende analoge ældre har svært ved at få en vaccinationstid uden NemID. De farer ofte vild i det offentlige systems »digitale helvede«. Kristeligt Dagblad har for nylig i flere artikler beskrevet problemerne, men hvad kan politikerne gøre for at løse dem? Debat mellem Birgitte Vind (S) og Henrik Dahl (LA).

Har cancel culture indtaget Kunsthallen Den Frie i København med censur, udelukkelse og siden eksklusion af kunstneren Elmer fra kunstnersammenslutningen Decembristerne? Det hævder Elmer selv i en pressemeddelelse. Vi spørger Elmer, der for nylig gjorde sig bemærket med sin blackface-udstilling på netop Den Frie, hvorfor han mener det? For beskyldningerne bliver blankt afvist af både kunsthallen og Decembristernes formand, der mener, at Elmer er umulig at samarbejde med og ikke vil indse, at der kan være økonomiske udgifter ved at have provokerende værker hængende. Udgifter, der hverken er budget til, eller som han åbenbart selv vil afholde.

Sverige har ført den rette kurs under coronapandemien. Det slog statsminister Stefan Löfven (S) fast forleden. De borgerlige i Sverige mener omvendt – modsat i Danmark – at restriktionerne er alt for lempelige. Og imens kan danskere ikke tage til Sverige på grund frygten for smitte fra den britiske variant. Vores Sverige-korrespondent Staffan Dahllöf giver os overblikket over den svenske coronadebat og udviklingen i pandemien i broderlandet.

Hør tidligere afsnit her.