»Cordua & Steno«: Bliver Solrød eksperimentarium for Liberal Alliances kommunalpolitik?

Borgerlige indvandrere stemmer rød, tysk regering på plads, LA-borgmester i Solrød, Jens Rohde om den offentlige sektor og Belarus efter flygtningefejden med Polen og EU i Cordua & Steno på Berlingske torsdag.

»Cordua & Steno« – podcast om dansk og international politik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

I det omfang, indvandrere og deres efterkommere stemmer ved valgene, stemmer de primært på de røde partier. Men det er egentlig mærkeligt, når de fleste af dem faktisk abonnerer på borgerlige værdier, mener Ali Aminali. Han er borgerlig og tidligere folketingskandidat for Konservative. Halime Oguz er MF for SF og ikke helt enig. Debat i studiet.

Hør med live i »Cordua & Steno« på Berlingske eller Facebook fra klokken 10.05.

Vi nærmer os tiden til, at Rigsretten fælder dom, og at Inger Støjberg skal beslutte sig for, om hun vil have en fremtid i dansk politik. Det, og meget andet godt og skidt fra ugen i dansk politik, behandler vi, mens vi sammen med lytterne finder en modtager af Ugens Fidusbamse.

Så er Tysklands trafiklysregering endelig på plads efter små to måneders forhandling. Hvad vil den ændre politisk? Er der noget, som vi i Danmark skal lægge særligt mærke til? Vi spørger vores Tysklands-medarbejder Siegfried Matlok.

2. time

Emil Blücher er 28 år, lokal stemmesluger og Liberal Alliances første borgmester. Bliver Solrød fremtidens model for liberal kommunalpolitik? Hvordan ser hans vision for LA-kommunen ud? Hvad skal Solrød-borgerne regne med, der kommer til at ske? Blücher er gæst.

Hvad vil blå blok egentlig med den offentlige sektor? Har man et mål med den? Hvordan skal den indrettes? Skal den vokse eller skæres ned? I denne uge spørger vi MF for Kristendemokraterne Jens Rohde.

Opgøret mellem Belarus og EU om flygtninge er ved at ebbe ud. Flygtningene fra Mellemøsten vender tilbage blandt andet med støtte fra EU. Men hvordan har konflikten påvirket præsident Lukasjenkos greb om magten i landet? Nu taler han igen om en magtoverdragelse. Men er det alvorligt ment? Vi taler med Belarus-kender Jonathan Schacht Halling Nielsen.

Følg Cordua & Steno på mobil