»Cordua & Steno«: Klimaet er ikke vores største problem

Klimaet ikke vores største problem, Karsten Lauritzen om fremtidens offentlige sektor, københavnske borgmestre i duel om trafik, miljø og integration, patienter i bekymret opråb om sundhedsvæsnet og kvinder favoriseres som aldrig før, i »Cordua & Steno« i Berlingske torsdag.

»Cordua & Steno« – podcast om dansk og international politik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første time

I Glasgow under COP26 er klimaet udråbt som menneskehedens største problem. Analysechef og økonom hos den borgerligt-liberale tænketank CEPOS Otto Brøns-Petersen er ikke enig. Han mener, at klimaproblemet ikke er så stort, som det indimellem gøres til, mens andre problemer, som fortjener opmærksomhed, risikerer at glide i baggrunden. Han mener desuden, at vi ikke skal stoppe økonomisk vækst, som nogen kræver, for det vil forværre klimaforandringerne. Diskussion mellem Otto Brøns-Petersen og cheføkonom Torsten Herforth fra tænketanken CONCITO.

Det er klokken 10.05 i »Cordua & Steno« på Berlingske, og programmet kan høres live via Berlingske eller Facebook.

Hvad vil blå blok egentlig med den offentlige sektor? Har man et mål med den? Hvordan skal den indrettes? Skal den vokse eller skæres ned? Vi spørger Venstres gruppeformand, Karsten Lauritzen.

Anden time

Kommunalvalgkampen er i fuld gang. I København er to borgmestre i front for deres to partier. Kulturborgmester Franciska Rosenkilde kæmper for, at Alternativet fortsat bliver repræsenteret i Borgerrepræsentationen, mens Venstres beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard får kritik for ikke at nå i mål med kommunens integrationsindsats. De to skal også debattere trafikinvesteringer, miljø, boliger og erhvervsklima.

Situationen i sundhedsvæsnet lige nu er stærkt bekymrende. Det mener Danske Patienter, der i et brev til politikerne efterlyser politisk handling øjeblikkelig. Coronapandemi og sygeplejerskestrejke har ført til en pukkel af udskudte operationer, aflyste behandlinger og lange ventelister med store konsekvenser for patienter. Vi taler med Danske Patienters formand, Klaus Lunding.

Kvinder favoriseres som aldrig før. Og glasloftet, der skulle holde dem nede, findes ikke. Tidligere uretfærdighed mod kvinder bliver nu erstattet af ny uretfærdighed mod mænd. I øvrigt til stor skade for samfundet. Den radikale feminismes kampråb sår mistillid i befolkningen mellem mænd og kvinder. Det mener Niels Arsbøl lektor, cand.scient. et art. i biologi og religion, i en kronik i Kristeligt Dagblad. Vi taler med ham.

Følg Cordua & Steno på mobil