Ydmyget centralbankchef klar til at trække sig

Bangladesh’s centralbankchef melder sig klar til at trække sig, efter at banken er blevet offer for et omfattende cyber-angreb fra hackere

Foto: ANDREW BIRAJ. Bangladesh's centralbankchef Atiur Rahman i sit kontor i Dhaka. REUTERS/Andrew Biraj/Files
Læs mere
Fold sammen

Hackere har forsøgt at plyndre centralbanken i Bangladesh for 951 millioner dollar i et omfattende cyber-angreb. Selvom hackerne kun slap af sted med 81 millioner dollar, vakte det alligevel utilfredshed hos finansministeren Abul Maal Muhith, der første gang hørte om skandalen i medierne.

I dag melder centralbankchef Atiur Rahman så ud, at han er klar til at trække sig oven på den uheldige sag.  Rahman har således fortalt journalister, at han allerede har sit afskedsbrev klar og blot venter på en drøftelse med premierminister Sheikh Hasina før han eksekverer sin afsked.

Det skriver Bloomberg Business

Offentligt ydmyget

Udmeldingen fra centralbankchefen kommer efter, at finansminister Abul Maal Muhith offentlig har kaldt håndteringen af cyber-angrebet ”meget inkompetent,” og det er mere, end den 65årige centralbankchef vil stå model til.

»Hvis det er min skyld, kan de træffe de nødvendige dispositioner,« siger han til Bloomberg, »men de kan ikke ydmyge mig offentligt.«

Angrebet fandt sted mellem den 4. og 5. februar.