Hackere tager kontrol over Tesla-bil

Forskere i cyber-sikkerhed hos selskaberne Lookout og Cloudflare har fundet seks signifikante sikkerhedsbrister i Teslas Model S, der giver mulighed for hackere til at tage kontrollen over bilen.

Efter at have haft et fysisk kontakt med Tesla-bilen én gang kunne hackerne på afstand styre Tesla-bilen og manipulere med bilens elektronik. Sikkerhedsmekanismerne i bilen sikrede dog imod katastrofen, der kunne opstå, hvis bilen blev slukket i høj fart. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHANNES EISELE

Dette kan ultimativt have store sikkerhedsimplikationer for kørerne, da det blandt andet lykkedes at manipulere med speedometer og endda få bilen til at slukke under kørsel ved lav hastighed.

Det skriver The Financial Times.

Efter at have haft et fysisk kontakt med Tesla-bilen én gang kunne hackerne på afstand styre Tesla-bilen og manipulere med bilens elektronik. Sikkerhedsmekanismerne i bilen sikrede dog imod katastrofen, der kunne opstå, hvis bilen blev slukket i høj fart.

Forskerne valgte netop Tesla, da de har ry for at have en bedre forståelse for software end de fleste andre bilfabrikanter, men alligevel lykkedes det altså at tage kontrol over bilen. Dette er et eksempel på den sårbarhed virksomheder, der ikke har deres kerneforretning på internettet, står over for, når sikkerheden skal sikres.

Det kører ikke som håbet for Tesla. Se med her:

 

Tesla står dog bedre end flere konkurrenter og sender allerede torsdag en softwareopdatering ud, der skal lukke de fundne huller i sikkerheden. Denne måde at kunne sofwareopdatere bliver nu af forskerne anbefalet til alle i bilindustrien.