Økonomidirektør i Carlsberg flyttes efter påtale

Carslberg flyttede onsdag sin økonomidirektør Jesper Bærnholdt til "andre opgaver" efter en påtale fra Københavns Fondsbørs

Carslberg flyttede onsdag sin økonomidirektør Jesper Bærnholdt til "andre opgaver" efter en påtale fra Københavns Fondsbørs. 47-årige Per Brøndum Andersen, der er uddannet statsautoriseret revisor, overtager stillingen som økonomidirektør.

- Baggrunden for ændringen er, at det er af afgørende betydning for selskabet, at aktionærer, investorer, analytikere og andre interessenter har fuld tillid til, at alle har lige adgang til væsentlige oplysninger om Carlsberg, oplyste selskabet i en pressemeddelelse onsdag.

Det tilføjes i den forbindelse, at Carlsberg straks har skærpet sin praksis for kontakt til analytikere og markedet i øvrigt.

Carlsberg fik for nylig en påtale fra Københavns Fondsbørs, efter at Jesper Bærnholdt havde oplyst nogle analytikere om selskabets forventninger til 2002 - uden at informere hele markedet. Ifølge fondsbørsen brød bryggeriet på den måde pligten til at sikre, at alle har lige adgang til oplysninger, der er relevante for aktiernes kurs.

Den nye økonomidirektør kom til Carlsberg i 1986 for senere at blive udnævnt til underdirektør med ansvar for koncernøkonomi. I 2000 blev han økonomidirektør i Coca-Cola Nordic Beverages.

Ritzau