Novo Nordisk trak KFX ned med resten af Europa

En utryg stemning sendte i går de europæiske aktier og KFX-indekset ned. Hovedindekset blev især trukket ned af Novo Nordisk. Neurosearch indgår samarbejde med nyetableret canadisk selskab.

Frygten for nye terroraktioner efter eskaleringen af konflikten i Mellemøsten gav i går store fald til de europæiske aktier. KFX-indekset faldt 1,6 pct., hvilket var blandt de mindste indeksfald i Europa. Carlsberg (- 3,1 pct.) var mest faldende KFX-selskab, mens Topdanmark var eneste KFX-selskab, som lukkede i plus. Aktien steg beherskede 0,3 pct. Novo Nordisk (- 2,5 pct.) leverede det største negative bidrag til det danske hovedindeks.

Ifølge Berlingske Tidendes Nyhedsmagasin er Novo Nordisk mere truet af sammenhængen mellem hormonbehandling og brystkræft end tidligere antaget. Magasinet skriver, at tre tyske brystkræftramte kvinder har rettet økonomiske krav mod Novo Nordisk. Og samtidig har de amerikanske sundhedsmyndigheder stillet krav til Novo Nordisk om at indskærpe brystkræftrisikoen på selskabets hormonmidler.

TDC offentliggjorde søndag, at selskabet indkasserer i alt 5,7 mia. kr. på salget af ejerandelen i det belgiske teleselskab Belgacom. Gevinsten var en anelse lavere, end hvad flere analytikere havde ventet og håbet på. TDC sluttede mandagen 2,1 pct. nede.

Vindmølleselskabet Vestas (- 2,1 pct.) har fået den positive anbefaling »køb 2« af det internationale finanshus UBS, som nu har startet dækning af Vestas. Kursmålet er sat til kurs 140, hvor Vestas i går lukkede i kurs 92.

Neurosearch (- 2,4 pct.) har indgået et samarbejde med det nyetablerede canadiske selskab PainCeptor. Aftalen betyder, at Neurosearch får en ejerandel på 14,7 pct., mens PainCeptor får adgang til nogle af det danske selskabs patenter og know how.

Parken Sport & Entertainment meddelte i går, at selskabet i dag vil præsentere en »omfattende kommerciel aftal«. Præsentationen foregår på et pressemøde ved middagstid med selskabets bestyrelseformand, Flemming Østergård. Parken Sport & Entertainment blev handlet 2,4 pct. op på forventningerne til aftalen, hvor også de positive resultater for fodboldklubben FCK i weekenden spillede ind.

SDC DanDisc (+ 1,6 pct.) var aktuel med selskabets årsregnskab for 2003. Regnskabet vidnede om et overskud før skat på 33 mio. kr. Og dermed har selskabet vendt de negative tendenser fra 2002, hvor selskabet kom ud med et underskud på 16 mio. kr. Forbedringerne kan især henføres til et bedre produktmiks, nedbringelse af omkostningerne og investeringer i nyt produktionsudstyr.

Maconomy (- 1,1 pct.) kunne melde om en ny kontrakt med den britiske kommunikationsgruppe Publicisis Groupe Re:Sources. Kontrakten har værdi af 10 mio. kr. og dækker over 1.500 software licenser.