Nordic Venture Partners investerer 70 mio. kr.

Nordens største venturefond skyder små 70 mio. kr. i tre virksomheder - yderligere tre investeringer på trapperne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordic Venture Partners har tre gange i løbet af de seneste måneder haft pungen oppe af baglommen og skudt kapital ind i væksthungrende iværksætter-virksomheder. Nordic Venture Partners, der har i alt 2,3 mia. kr. under forvaltning, forventer at investere i yderligere tre virksomheder inden årets udgang.

Partner Claus Højbjerg Andersen fortæller, at venturefonden har skudt godt 20 mio. kr. i Nanoradio, en svensk virksomhed, der har udviklet et chipsæt til mobiltelefoner. Nanoradio har udviklet en chip til brug i forbindelse med trådløst internet i mobiltelefoner, som bruger væsentlig mindre strøm, det vil sige længere batterilevetid, end de chips, man bruger i dag.

Anden investering er i finske Syslore, ligeledes omkring 22 mio. kr. Finnerne har udviklet en digital laser, der kan læse håndskrevne adresser på breve. Det er i sig selv ikke en nyhed, men den nye finske laserteknologi kan være en stor fordel for postvirksomheder verden over, hvor en stor del af brevene med håndskreven adresse i dag sorteres manuelt. Da den finske laser er bedre end den eksisterende teknologi, kan postvirksomhederne frem over spare medarbejdere, fordi den nye laser kan læse flere af de håndskrevne breve.

Endelig har Nordic Venture Partners for ganske nylig investeret 3 mio. euro - godt 20 mio. kroner - i dansk/svenske Polar Rose, der har patenteret en teknologi, der gør det muligt at lave 2D-digitale billeder om til 3D-digitale billeder. Endnu er det ikke endeligt besluttet, hvordan teknologien skal udnyttes kommercielt, men det umiddelbart største potentiale ligger i at udnytte opfindelsen i cyberspace, hvor søgningen efter billeder i dag langt fra fungerer optimalt.

En strategisk smutvej kan være, at Polar Rose vælger at udnytte teknologien ved at optimere den til brug i bl.a. lufthavne, hvor sikkerhedskontrollen kan få stor gavn af teknologien.

Endvidere er Nordic Venture Partners i dialog med tre andre virksomheder, hvor man er rimeligt tæt på at nå til enighed omkring vilkårene for en investering. Der er tale om en dansk, engelsk og israelsk virksomhed.