Løkke tror på frihandelsaftaler med Canada og Japan

Danmark er blandt de europæiske lande, der får allermest eksport og dermed arbejdspladser ud af frihandelsaftaler.

Lars Løkke Rasmussen håber, at aftalen med Canada, også kaldet Ceta, vil blive fulgt op med en aftale med Japan inden årets udgang. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Derfor håber statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at EU inden årets udgang kan indgå frihandelsaftaler med Canada og Japan.

Det siger Løkke på et møde i Folketingets Europaudvalg forud for EU-topmødet i Bruxelles i slutningen af næste uge.

»Jeg kan kun finde på gode ting at sige om frihandel. Mange danske arbejdspladser står og falder med frihandelsaftaler, så det er i vores objektive interesse at få flere aftaler i hus«, siger Lars Løkke Rasmussen.

Det afgørende skridt i forhold til en aftale med Canada kan måske blive taget tirsdag i næste uge, hvor EU's handelsministre holder et ekstraordinært møde i Luxembourg.

Her vil de 28 EU-landes handelsministre måske sige ja til den 1500 sider lange aftaletekst og dermed bane vejen for en underskrivelse af aftalen.

Lars Løkke Rasmussen håber, at aftalen med Canada, også kaldet Ceta, vil blive fulgt op med en aftale med Japan inden årets udgang.

Statsministeren henviser til, at Danmarks eksport til Japan ifølge en analyse vil stige med 70 procent svarende til 18 milliarder kroner ekstra, hvis den aftale falder på plads.

»Bagved det tal vil der gemme sig danske arbejdspladser,« siger Lars Løkke Rasmussen.