Løkkes boligplan: Her skal husejerne have mest tilbage i boligskat

Linda Kastrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Husejerne i Odsherred er blandt dem, der har mest grund til at glæde sig over den plan for fremtidens boligskat, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fremlagde onsdag.

De står nemlig til i gennemsnit at få den største tilbagebetaling på grund af overvurderede huse – hvilket har udløst for meget betalt ejendomsskat. Det fremgår af Skatteministeriets egne beregninger af konsekvenserne af planen.

»De boligejere, der siden 2011 har betalt skat af en for høj vurdering, får automatisk pengene tilbage,« oplyser regeringen i planen »Tryghed for Boligejerne«.

Beregningerne er baseret på en ny, foreløbig vurdering af boligernes værdi fra de nye system til ejendomsvurdering, der skal danne grund­laget for de nye boligskatter. Der er således tale om både foreløbige og gennemsnitlige tal.

Berlingske har trukket tallene ud for de gennemsnitlige huse i landets kommuner, og de viser, at husejere i 26 kommuner står til at få skat tilbage. Mest i Odsherred, hvor beløbet i gennemsnit er på 25.800 kroner, og mindst i Viborg, hvor beløbet er på kun 300 kroner.

Både beløb og antal kommuner og boligejere med udsigt til tilbagebetaling er større, hvis både de dyreste og de billigste huse også regnes med.