Grækenland-optimisme sender euro op inden hastemøde

Den fælleseuropæiske valuta, euro, fortsætter takterne fra sidste uge og styrkes tidligt mandag morgen over for dollar forud for krisemødet i Bruxelles, der kan afgøre Grækenlands fremtid i eurozonen.

REUTERS/Kostas Tsironis Fold sammen
Læs mere
Foto: KOSTAS TSIRONIS

En embedsmand fra Europa-Kommissionen vurderer før mødet, at der er "god basis" for de nye forhandlinger, da den græske premierminister, Alexis Tsipras, angiveligt har forelagt nye og mere lovende forslag.

Det skriver Bloomberg News.

JPMorgan Chase skaber mandag morgen yderligere optimisme omkring Grækenland-situationen, efter at investeringsbanken i en meddelelse vurderer, at globale markeder ikke har nogen grund til at gå i panik.

- Euro er stabil, da der rapporteres, at Grækenland har fremlagt nye reformforslag. Det er usandsynligt, at euro kollapser, da markedet allerede har har indpriset den risiko, siger Masafumi Yamamoto, der er seniorstrateg hos vekselbureauet Monex, til Bloomberg News.

Euro koster mandag morgen 1,1381 dollar og 139,71 yen, mens en dollar står i 122,75 yen. Fredag ved 17-tiden kostede en euro 1,1330 dollar og 139,08 yen, mens en dollar kostede 122,76 yen.