Grækenland er igen i hårdknude med betaling til kreditorer

Investorerne dumper græske obligationer, da de frygter, at den græske regering ikke er i stand til at betale den gæld, som skal betales til sommer.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Reaktionen kommer, eftersom den græske regering igen er gået i stå i forhandlingerne med landets kreditorer i euroområdet og Den Internationale Valutafond. Athen skal tilbagebetale 6 mia. euro til juli. Det skriver Wall Street Journal.

Bestyrelsesmødet i Den Internationale Valutafond i næste uge komplicerer tingene. Ligeledes mangler der klarhed over, hvilken position USA tager under den nye Trump-regering, da USA har den største stemme i fonden. Grækenland kan klare sig uden ny støtte indtil juli.

Hårdknuden er velkendt. Den Internationale Valutafond mener, at Grækenlands gæld er for stor til, at landet kan modtage mere støtte i form af lån. Eurozonens kreditorer, ledet af Tyskland, vil ikke forpligte sig til at give Grækenland en større gældssanering. Tyskland erklærer, at landet ikke vil fortsætte med at hjælpe Grækenland uden, at Den Internationale Valutafond er med. Fonden har hidtil holdt sig ude af Grækenlands seneste redningsplan.