Færre kører med taxa

Den økonomiske nedtur i samfundet forplanter sig til taxaerne. I forhold til sidste år har de københavnske taxaer kørt 7,5 procent færre kilometer med kunder i vognen.

Læs mere
Fold sammen
Situationen i resten af landet er tilsvarende, og formanden for ATD, Arbejdsgiverforeningen for Taxivognmænd i Danmark, John Lindbom, kæder det direkte sammen med tidens lavkonjunktur.

- Der er mindre aktivitet i erhvervslivet, arbejdsløsheden stiger og folks privatøkonomi hænger i laser. Vi kan mærke direkte, at folk har færre penge, og når omsætningen falder i virksomhederne, så er taxa et af de steder, de sparer. Man tager måske metroen i stedet, siger John Lindbom.

Samtidig med, at der bliver færre kunder, er antallet af vogne faldet, og John Lindbom forventer, at der skal skæres yderligere i antallet af taxa-bevillinger.

- Mere og mere bliver klaret på mail eller med telefonmøder. Så noget af det er blivende, og derfor er det også vigtigt at justere antallet af taxaer, siger han.

Indtil videre er der lukket for flere vogne indtil sommer, og til den tid vil der sandsynligvis blive skåret yderligere.

/ritzau/