Entrepreneur: Vi er gået fra tre mand til 700 – og vi er ikke færdige

Ambitionerne fejler ikke noget i Netcompany, der udvikler store, forretningskritiske IT-systemer. Direktør André Rogaczewski drømmer om »flere tusinde ansatte«. Foreløbig har væksten gjort Netcompany til regional vinder i København i konkurrencen Entrepreneur Of The Year.

direktør André Rogaczewski Netcompany Fold sammen
Læs mere

Det er ikke nogen tilfældighed, at Netcompany A/S har tiltrukket sig juryens opmærksomhed i vækstdysten EY Entrepreneur Of The Year. Tværtimod. Den københavnske IT-virksomhed har de seneste år igen og igen overgået sine egne resultater.

Netcompany er etableret i 1999 og har både overlevet dotcom-krisen og flere år med en kapitalfond som ejer. Men specielt de seneste år er det gået stærkt – endda så stærkt, at virksomheden med over 700 ansatte og en nettoomsætning på over 600 millioner kroner er blevet en af de helt store danske aktører inden for forretningskritisk IT.

Spørger man André Rogaczewski, der er administrerende direktør og én af de oprindelige stiftere, er der flere årsager til, at virksomheden har kunnet præstere i et ellers særdeles konkurrencepræget og globaliseret erhvervsmiljø.

»I branchen handler det i høj grad om, at du leverer på tid, kvalitet, pris og budget. Det er det, kunderne ser på i dag, og her mener jeg, at vi præsterer bedre end konkurrenterne,« siger han og tilføjer:

»Derudover er vi en af de få store IT-virksomheder, der ikke har været involveret i store, skandaleramte IT-projekter. Vi laver selvsagt fejl af og til. Det gør alle. Men vi laver altså færre fejl end konkurrenterne – og specielt færre graverende fejl. Det betyder, at vi heller ikke behøver at bruge store summer på at rydde op.«

Netcompanys fokus på at minimere fejl og skandaler er ikke kommet af sig selv. André Rogaczewski forklarer, at IT-virksomheden arbejder minutiøst på at undgå fejl og misforståelser. Blandt andet ved at sørge for, at de samme IT-udviklere er med fra tilbudsfase til implementering.

IT: Andre Rogaczewski gør meget for at undgå IT-skandaler. Foto: Christian Als Fold sammen
Læs mere

Den model har virket så godt, at Netcompany-direktøren endnu ikke ser forhindringer forude, der kan bremse væksten. Og André Rogaczewski er ikke bange for at drømme stort.

»Vi har gentagne gange leveret 20 procents vækst. Vi er gået fra tre mand til 700 – og vi er ikke færdige. Vi skal være flere tusinde både i Danmark og i udlandet. Væksten fortsætter,« siger han.