Entrepreneur: Vi er ekstremt fokuserede på vores niche

Pandrup-virksomheden Track­unit har lokaliseret en niche inden for teknologien Internet Of Things. Og den niche er nu blevet en vækstmotor. Præstationen gør Trackunit til regional nordysk vinder i vækstdysten Entrepreneur Of The Year.

Jørgen Raguse, direktør Trackunit A/S i Pandrup. Deltager i Entrepreneur of the Year 2015 Fold sammen
Læs mere

Udviklingen kommer stille og roligt. Men den kommer. Flere og flere af de genstande, vi omgiver os med, bliver trådløst opkoblet til internettet i den tekniske revolution, der kaldes Internet of Things (IOT).

Som virksomhed er det ikke ligetil at koble sig på en teknisk revolution. Det kræver knowhow, til- og fravalg. Det ved Pandrup-virksomheden Trackunit A/S alt om. Virksomheden har eksisteret siden årtusindeskiftet og gør sig i trådløs tracking af professionelle maskiner som lifter, gaffeltrucks og lignende. Nu er den gået ind i en heftig vækstfase, og det har gjort Trackunit til vinder af EY Entrepreneur of the Year-konkurrencen i region Nordjylland.

Siden foråret har Jørgen Raguse tegnet virksomheden som direktør, efter at de oprindelige stiftere, Svend M. Hansen og Jesper Fjeldsø, trak sig tilbage.

Ifølge den nye direktør er der ingen tvivl om, hvad vejen til succes på Track­units felt er – det handler om fokus.

»Det er blevet alment kendt, at det kan måles på resultaterne, når man implementerer de her teknologier. Hvad end du er maskinproducent, udlejer eller entreprenør, så kan det måles på bundlinjen, når du bruger data. Derfor er der en stor underlæggende vækst i det her marked, som vi nyder godt af,« siger han og tilføjer:

»I sidste ende er vi dog en lille virksomhed på et kæmpestort marked. Men vi er med årene blevet klogere på vores område og har valgt at arbejde globalt inden for en relativt smal vertikal. Vi er ekstremt fokuserede på vores niche.«

Det fokus er efterhånden begyndt at give solidt afkast for virksomheden. De nye ejere af Trackunit, som er to kapitalfonde, kan notere sig, at 2014 resulterede i en bruttofortjeneste på 26 millioner kroner og en bundlinje på 14 millioner kroner.

Tracking: Jørgen Raguse har koblet sig på trenden Internet Of Things . Foto: Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

Virksomheden har i dag ca. 60 ansatte og har efterhånden monteret 100.000 tracking-enheder hos virksomheder, der også bruger Trackunits software til at holde styr på deres køretøjer. Det kan blandt andet holde styr på, hvor køretøjerne er, og dermed optimere brugen af dem. men også overvåge driften af dem. Det betyder, at truende tekniske nedbrud kan blive opdaget, før de sker.