Dyr satsning i England opgivet

Danmarks største finanskoncern vil alligevel ikke forsøge at få mindre virksomheder som kunder i Storbritannien. Det er for dyrt, lyder forklaringen.

Allerede inden det store skyts var kørt i stilling til en stor satsning i England, trækker Danske Bank alle tropperne tilbage. Den overraskende beslutning om at droppe planerne om at få mindre virksomheder ind som kunder, blev sagt i en sidebemærkning på bankens generalforsamling i København i går.

»Vi havde en plan om at gå i gang med mindre virksomheder. Det vurderer vi nu, at vi ikke kan få et afkast af, som vi havde regnet med. Den organiske vækst tager for lang tid. Derfor har vi lukket det ned,« siger Danske Banks ordførende direktør Peter Straarup.

Ledelsen i landets største finanskoncern har dermed indset, at det vil blive alt for kostbart at jagte nye kunder blandt mindre virksomheder.

Danske Bank har ellers drevet en filial under dygtig ledelse i en række år i London. Filialen betjener primært danske virksomheder med aktiviteter i Storbritannien og deltager i syndikerede lån. Det vil sige større lån, som ydes i samarbejde med andre banker. Blandt aktiviteterne er også britiske virksomheder med aktiviteter i de nordiske lande.

Blandt landets største
Succesen for filialen i London var årsag til beslutningen om at satse endnu bredere ved at gå efter at få mindre virksomheder som kunder. Banken begyndte derfor sidste år at ansætte personale til opgaven, men de har ikke fået lang snor til at bevise dueligheden af projektet. Det hele er skrinlagt nu, og filialen skal fortsat koncentrere sig om sine nuværende aktiviteter.

At der er tale om omfattende aktiviteter er tydeligt - i fjor leverede filialen et overskud fra den egentlige drift på næsten 700 millioner kroner, og hvis filialen var en selvstændig bank, ville den størrelsesmæssigt komme ind på en fjerdeplads i Danmark.

Danske Bank kunne tage et tigerspring frem på det britiske marked ved at overtage en anden bank i stedet for at vokse ved egen kraft, men: »Det er der ingen planer om,« siger Peter Straarup.