Dresdner Bank tynger Allianz

Forsikringskoncernen Allianz købte Dresdner Bank 2001. Siden har banken givet underskud - også sidste år. Det påvirker Allianz' regnskab.

Læs mere
Fold sammen
BERLIN: Allianz, en af verdens største forsikringskoncerner, sluttede 2003 med et overskud, men det kunne have været meget større, hvis ikke man havde Dresdner Bank som en klods om benet.

Det fremgik af regnskabsfremlæggelsen i går. Sidste år gav et plus på 1,6 milliarder euro (12 mia. kr.) mod et tab på 1,2 milliarder euro (ni mia. kr.) året før. Gevinsten er opnået på trods af et underskud hos datterselskabet Dresdner Bank på 1,3 milliarder euro (ti mia. kr.).

Dresdner Bank blev købt af Allianz i 2001 for 24 milliarder euro. Tanken var at udnytte synergieffekter mellem bank og forsikringsselskab, men det er ikke gået efter hensigten. Banken har givet underskud lige siden. Omkring 5.000 af Allianz' 12.000 sælgere skal nu også sælge bankprodukter for at nedbringe tabet.

Tyske kommentatorer sammenlignede i går Allianz-problemerne med det haltende samarbejde mellem Credit Suisse og Winterthur i Schweiz. Også her er der talt om synergier uden synderlige resultater.

Derimod går det bedre for investeringsbanken Dresdner Kleinwort Wasserstein. Her fik man således et resultat før skat på 306 millioner euro (2,2 mia. kr.) efter et tab på 608 millioner euro (4,5 mia. kr.) året før.

På forsikringssiden steg Allianz' indtægter med næsten tre pct. til 85 milliarder euro (637 mia. kr.). Allianz-chef Michael Diekmann satser på fire procents vækst i år.