Dolce & Gabbana i skattesag til tre milliarder

Den berømte italienske designerduo Dolce & Gabbana er blevet anklaget for skattesvig i stor stil.

De italienske designere Domenico Dolce og Stefano Gabbana er anklaget for skattesvig for næsten tre milliarder kroner til sammen. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEFANO RELLANDINI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Det passer virkelig, at i Italien gør de lige akkurat, hvad der passer dem, hvornår det passer dem. Måske det ville være bedre at forlade landet."

Sådan skrev Stefano Gabbana, den ene af designerduoen Dolce & Gabbana, sidste år på Twitter, da højesteret i Italien sendte en skattesag mod de to designere tilbage i retten. De var ellers blevet frifundet, men dommen blev omstødt og begynder på ny i dag, skriver Reuters.

De to italienske designere Stefano Gabbana og Domenico Dolce er tiltalt for at unddrage mere end 200 mio. euro i skat hver, da de tilbage i 2004 solgte deres to mærker D&G og Dolce and Gabbana til et holdingselskab i Luxembourg, som de selv oprettede. Det svarer til næsten tre milliarder kroner til sammen.

Hvis de to findes skyldige i skatteunddragelse, kan de risikere at få op til fem års fængsel. Ud over den italienske duo er der seks andre tiltalte i skattesagen, heriblandt deres skatterådgiver.

Sagen startede i 2007, da undersøgelsen af de to designeres skatteforhold begyndte. Sidste år blev de så frifundet af en italiensk ret, men højesteret i Italien omstødte dommen et halvt år efter. Det fik Stefano Gabbana til at rase ud på Twitter, hvor han også kaldte de italienske skattemyndigheder for tyve.

Og i dag ruller myndighederne så sagen mod de to designere ud igen. Den kommer samtidig med, at Italiens premierminister Mario Monti i sidste måned kaldte myndighedernes kamp mod skatteunddragelse for en "krig".

Dolce og Gabbana er dog langt fra de eneste kendte italienere, der har været i skattemyndighedernes søgelys. Tilbage i 2000 indgik den verdensberømte tenor Luciano Pavarotti i et forlig og betalte mere end ni mio. euro tilbage i skat til støvlelandet.

Og den argentinske fodboldlegende Diego Maradona, der spillede for den italienske klub Napoli i 1980'erne, er ligeledes under konstant beskyldning for at have forladt landet med en ubetalt skatteregning på 38 mio. euro.