Berlusconi vil sælge AC Milan til Emiren af Qatar

Italiens tidligere premierminister Silvio Berlusconi er tilsyneladende klar til at sælge sin elskede fodboldklub AC Milan. Emiren af Qatar menes at være interesseret i klubben.

Tidligere premiereminister Silvio Berlusconi overvejer nu at sælge sin højt elskede fodboldklub AC Milan. Fold sammen
Læs mere
Foto: OLIVIER MORIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der har et godt stykke tid været tale om, at tidligere premierminister i Italien Silvio Berlusconi ville sælge ud af sin fodboldklub, AC Milan, grundet økonomiske vanskeligheder.

Nu skriver fodbholdsitet Goal.com, at den tidligere toppolitiker og stenrige italiener er klar til at sige endeligt farvel til sin højt elskede fodboldklub og sælge den til Sheik Hamad bin Khalifa Al Thani, der er den herskende emir i den forgyldte oliestat Qatar.

Sidste år blev det offentligt kendt, at Italiens rigeste mand Silvio Berlusconi kom i pengenød på grund af en kæmpebøde, som blev idømt hans holdingselskab Fininvest, som ejer Milan-klubben. Allerede da begyndte planer om delvist salg til arabiske investorer at tage form.

Men i sidsste uge blev den tidligere premierminister så idømt 12 måneders fængsel for skatteunddragelse. En straf der oprindeligt lød på fire år, men som efterfølgende blev sat ned. Det har tilsyneladende flyttet fokus, og derfor melder Goal.com, at Silvio Berlusconi nu er klar til at give afkald på fodboldklubben.

Allerede før dommen var der skriblerier om, at Silvio Berlusconi var klar til at sælge 30 procent af fodboldklubben, men nu er det så ændret. Den rige fodbold-chef slår til, hvis han får et godt tilbud, og det anslås, at han vil være villig til at sælge fodboldklubben til en sum i nærheden af 500 mio. euro, svarende til 3,7 milliarder kroner.

Og netop Sheik Hamad bin Khalifa Al Thani fra Qatar, der takket være gas- og oliereserver er det rigeste land i verden, menes at være i position til at kunne byde på AC Milan og dermed overtage den fra Italiens tidl. premiereminister.

Klubbens svære situation blev for alvor stadfæstet udadtil, da den i sommer var nødsaget til at sige farvel til de to fodboldstjerner Zlatan Ibrahimovic og Thiago Silva, som blev solgt.