De har fået nyt job

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Carlsberg DanmarkJan Thieme Rasmussen, 47 år, er tiltrådt som ny CFO i Carlsberg Danmark. Han har de seneste tre år haft det tilsvarende job i Carlsberg Sverige. Han er statsautoriseret revisor, kom til Carlsberg i 2000 som leder af group accounting i Carlsberg Breweries, og han afløser Jørgen Andersen, der søger nye udfordringer uden for Carlsberg.

Realkredit DanmarkCarsten Nøddebo Rasmussen, 44 år, bliver ny administrerende direktør for Realkredit Danmark. Han har været ansat siden 1984 og været medlem af direktionen siden 2006. Carsten Nøddebo Rasmussen afløser Sven Holm, 62 år, der går på pension. Derudover indtræder direktør for er­hvervsområdet Jens-Erik Corvinius, 58 år, i direktionen.

McDonald’s DanmarkClaus Lorenzen,har overtaget ansvaret for marketing i McDonald’s Danmark og er indtrådt i selskabets ledelsesgruppe. Han har været marketing manager hos McDonald’s siden 2007 og har tidligere arbejdet for Ferrosan og Carlsberg Breweries.

SBS TVHenrik Ravn, administrerende direktør for SBS i Danmark, er udnævnt til nordisk chef for SBS TV, som ejes af tyske ProSiebenSat1. Han fortsætter også som dansk topchef for SBS.

Maersk Broker

Claes Devantier, 42 år, er udnævnt til senior vice president i Maersk Broker. Han kom til A.P. Møller i 1987 og er nu ansvarlig for aktiviteterne i relation til tank- og bulk tonnage samt research. Han er samtidig globalt ansvarlig for Maersk Brokers’ containerskibs-forretning.

Nordic Tankers

Jens Pontoppidan, 34 år, er tiltrådt som administrerende direktør for Nordic Tankers. Han har tidligere været general manager i rederiet Torms afdeling i Tokyo og derefter ansvarlig for etablering og drift af derivat-afdelingen i Torms tankdivision. De seneste år har han drevet selvstændig investeringsvirksomhed inden for shipping-derivater.

Better Place DanmarkLars Torpe Christoffersen, 45 år, er ny CFO i Better Place Danmark, der har til opgave at opbygge et netværk af batteriskiftestationer mm. til elbiler. Han har bl.a. været direktør for TDC Totalløsninger, TDC Internet, og direktør og formand for softwarefirmaet Mach Sárl.

DVCA

Jannick Nytoft, 36 år, er tiltrådt som ny direktør for Danish Venture Capital & Private Equity Association. Tidligere har han bl.a. været politisk chef i PenSam, kommunikationschef for Plastindustrien i Danmark, partner i en konsulentvirksomhed og viceborgmester i Albertslund.

Institut for Selskabsledelse

Søren Røssel, 40 år, er tiltrådt som direktør hos Institut for Selskabsledelse. Han kommer fra en stilling som direktør og seniorpartner hos The Leadership Company. Han har desuden været partner J. Friisberg & Partners Executive Search og CSC Strategic Consulting.

Semco Maritime

Steen Brødbæk, 45 år, bliver ny administrerende direktør i Semco Maritime. Han kommer fra en stilling som administrerende direktør hos grossisten Arvid Nilsson.

Coloplast

Peter Sylvest Nielsen, 46 år, er udnævnt til vice president for Wound Care Marketing i Coloplast. Han har været ansat i Coloplast siden 1991 og har tidligere bl.a. været vice president i Coloplasts forsknings- og udviklingsafdeling.

Grontmij Carl Bro

Kim Andersen, 51 år, er ansat som ny direktør for industri- og marine-divisionen i Grontmij Carl Bro. Han kommer fra et job som administrerende direktør for Britannia Invest og har tidligere bl.a. været divisionsdirektør i Rockwool og administrerende direktør for Superfos.

Tvilum-Scanbirk

Carsten Dan Madsen er ansat som kommerciel direktør i Tvilum-Scanbirk. Han har flere internationale chefstillinger bag sig i bl.a. Georg Jensen, Royal Copenhagen og senest som global salgsdirektør i Kompan.

Danmarks Apotekerforening

Erik Harr, 39 år, er tiltrådt som kommunikationsdirektør i Danmarks Apotekerforening. Han kommer fra et job som leder af healthcare i pr- og kommunikationsvirksomheden Hill & Knowlton og har tidligere bl.a. været kommunikationschef i Dansk Sygeplejeråd.

NP Hotels

Peter Molin Andersen, 33 år, er udpeget til commercial director i NP Hotels og Hotel D’Angleterre. Han kommer fra et job som country manager for Continental Airlines.

Dicentia DK

Bobby Johar, 33 år, har overtaget posten som administrerende direktør i Dicentia DK, der i januar blev opkøbt af Nordstjernen og nu lægges sammen med Replicateur. Bobby Johar er tidligere business development director hos Dicentia DK.

A.P. Møller - Mærsk

Anette Ryde, 40 år, er udnævnt til director of group competition compliance i Group Legal, A.P. Møller - Mærsk. Hun er advokat og kom til Rederiet i 2007 som group competition compliance officer. Desuden er Kenneth Eintoft, 39 år, udnævnt til director i Consolidation and Controlling i A.P. Møller - Mærsk.

Lauritzen Bulkers

Ejner Bonderup, 42 år, bliver ny direktør i Lauritzen Bulkers og indtræder samtidig i J. Lauritzens ledelsesgruppe. Han begyndte som shipping trainee i J. Lauritzen i 1988 og har siden 2008 været underdirektør i Lauritzen Bulkers. Han afløser Jens Ditlev Lauritzen, der bliver ny formand for JL-Fondet.

Bestyrelser
Danmarks Eksportråd

Sten Scheibye, tidligere administrerende direktør for Coloplast, bliver ny formand for Danmarks Eksportråds bestyrelse. Desuden indtræder Ingelise Bogason, administrerende direktør for Alectia, Niels Smedegaard, administrerende direktør for DFDS, og Lars Andersen, direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, i rådets bestyrelse.

Sund & Bælt

Henning Kruse Petersen, tidligere Nykredit og nuværende formand for Afviklingsselskabet til sikring af finansiel stabilitet, er valgt til ny formand for Sund & Bælt. Her afløser han Jens Kampmann, der har været formand i ni år. Tidligere skatteminister Carsten Koch bliver ny næstformand. De indtræder på samme måde i bestyrelserne for Femern Bælt, Storebælt og Øresund.

Fondsrådet.

Sven Holm, der i maj pensioneres fra stillingen som administrerende direktør for Realkredit Danmark, bliver fra 1. juni ny formand for Fondsrådet. Han afløser Erik Bonnerup, som har været formand for rådet siden 2001.

Wonderful Copenhagen

Michael Metz Mørch, administrerende direktør i Bikubenfonden, er nyvalgt til bestyrelsen i Wonderful Copenhagen. Det samme er direktør Eva Kruse, Danish Fashion Institute, chief executive officer Lars Sandahl Sørensen, SAS, direktør Christian Have, Have PR, og hoteldirektør Henrik Bille Petersen, Hotel Marienlyst. Bestyrelsen vil blive konstitueret d. 18. maj, hvor den nye formand og afløser for Kirsten Stallknecht vil blive udpeget.

Codan

Lars Nørby Johansen, tidligere Group 4 Falck, bliver medlem af Codans bestyrelse. Han er valgt som nyt eksternt uafhængigt bestyrelsesmedlem i Codan Forsikring og holdingselskabet Codan.

Brand Copenhagen

Jens Wittrup Willumsen, tidligere SAS og nuværende venturepartner og co-investor i Vækstfonden, er valgt som formand for den nystartede forening Brand Copenhagen. Foreningen er startet på initiativ af Wonderful Copenhagen og har medlemmer som Københavns Lufthavne, Microsoft, Finansrådet, Dansk Erhverv, SAS, CBS m.fl.

JL-Fondet

Jens Ditlev Lauritzen,er valgt til ny formand for JL-Fondet og fratræder i den forbindelse sin stilling som direktør for Lauritzen Bulkers. Han afløser Niels Fisch-Thomsen.

Højteknologifonden

Anja Boisen,fra DTU Nanotech, administrerende direktør Ulla Brockenhuus-Schack fra DTU Symbion Innovation, administrerende direktør Kirsten Drejer fra Symphogen og group vice president Conni Simonsen fra Grundfos Management er valgt ind i bestyrelsen for Højteknologifonden.

Effective-Learning

Alan Binau,bliver ny formand for Effective-Learnings bestyrelse. Han grundlagde virksomheden AS3 og er i dag aktiv i en række bestyrelser. Desuden indtræder Claus Bretton-Meyer fra TV 2 Sport som nyt bestyrelsesmedlem.

Dansk Internet Forum (DIFO)

Svenne Krap, direktør og formand for DKUUG, Claus Hjorting, advokat og formand for FDIH og Gert Jacobsen, direktør og næstformand i IBFO er valgt ind i bestyrelsen for Dansk Internet Forum (DIFO).