Bestseller skuffet trods flot salgsfremgang

Det er ikke lykkedes Bestseller, at høste det fulde udbytte af en flot fremgang i omsætningen på otte procent. Virksomheden har skabt 2000 nye jobs på verdensplan, men årets resultat er faldet med 13 procent.

Modekoncernen Bestseller leverede i går et årsregnskab, der forsat viser en imponerende fremgang i omsætningen af tøjmærker som Vero Moda, Only og Jack & Jones.

Omsætningen er steget med otte pct. i forhold til året før og er nu på 5,5 mia. kroner.

Trods det positive salg viser resultatet før skat en tilbagegang på 13 procent, så det nu er på 989 mio. kroner.

Det ændrer ikke på, at Bestseller stadig er Danmarks bedst indtjenende tøjvirksomhed. Men ledelsen vælger alligevel at beklage tilbagegangen i kommentarerne til regnskabet, og påtage sig det fulde ansvar for, at den enkelte medarbejders indsats ikke fuldt ud kan aflæses af resultatet.

»Det du ikke kan se af regnskabet er, at vi ved indeni os selv, at vi kunne have gjort det bedre. Vi ved også, at vi ikke har hentet en eneste krone på vores meromsætning, som er på otte procent, tværtimod. Så forringelsen af regnskabet er egentlig større end det fremgår,« siger Troels Holch Povlsen, stifter, bestyrelsesformand og medejer af Bestseller.

»Vi har brugt meget tid på at ansætte og udvikle mennesker, og det har nok fjernet fokus lidt fra salg og indkøb,« siger Troels Holch Povlsen.

I regnskabsåret 2003/2004 har Bestseller åbnet 425 nye butikker på verdensplan og ansat 2000 nye medarbejdere. De 277 af dem er ansat i Danmark. »I betragtning af den aktuelle politiske diskussion om outsourcing, så er det spændende at se, at vi har outsourcet mere end nogen andre, og samtidig har vi ansat 250 nye medarbejdere alene i Brande. Ved at være en global virksomhed har vi været i stand til at skabe flere arbejdspladser i Danmark. Det har vi haft utrolig stor fokus på,« siger Troels Holch Povlsen.

Ledelsen har da også positive forventninger til hele næste regnskabsår, hvor de regner med en omsætningsfremgang på over 10 procent, ligesom man også forventer, at resultatet vil blive forbedret.

For få år siden var tøjvirksomhederne Bestseller og IC Companys lige store. Men hvor Bestseller i dag har en omsætning på 5,5 mia. kroner, så ligger IC Companys omsætning på 2,6 mia. kroner. Det skyldes en faldende omsætning siden In Wear og Carli Gry fusionerede i 2001.