Aston solgt for et trecifret millionbeløb

Det danske IT-konsulentfirma Aston Business Solutions er efter mange års tumult blevet solgt til den amerikanske konkurrent Tectura.

Hvad der i 2001 lignede en endeløs gældspost for Nordea, da IT-eventyret Aston Group med Peter Warnøe i spidsen kuldsejlede, ser ud til at have fået en lykkelig afslutning.

Det er lykkedes AG Holding, som står bag Aston Business Solutions at sælge konsulentvirksomheden til den amerikanske konkurrent Tectura - efter hvad Berlingske Tidende erfarer for et trecifret millionbeløb.

De fusionerede virksomheder, som nu skifter navn til Tectura, bliver dermed verdens største konsulenthus inden for Microsofts forretningssystemer med omkring 1.000 medarbejdere og en forventet omsætning på omkring 900 millioner kroner det første år. Tectura kommer til at have hovedsæde i San Francisco, hvor virksomheden allerede har slået sit navn fast på markedet. Det er desuden hensigten at selskabet skal børsnoteres i USA.

»Jeg har ikke nogen kommentarer til prisen. Men jeg kan sige, at begge virksomheder er meget tilfredse med handlen, og det tror jeg også banken er,« lyder det fra Aston Business Solutions administrerende direktør Mogens Elsberg.

Mogens Elsberg var en del af det ledelsesteam, som i 2001 blev sat ind for at lave en fokuseret strategi for selskabet, og for hvem det altså er lykkedes at sælge Aston Business Solutions efter kun seks ugers koncentreret indsats.

»Vi solgte en masse virksomheder fra og fusionerede dem, der var tilbage, til én enhed med fælles processer og metoder. Og så lykkedes det at lave virksomheden profitabel sidste år,« siger Mogens Elsberg.

Ændringen betød nemlig, at virksomheden i år forbedrede årsresultatet med 82 mio. kr. til et overskud på 20 mio. kr. ud af en omsætning på lidt over en halv milliard kroner.

Bliver global spiller
Det amerikanske investeringsfirma Pequot Capital har finansieret fusionen. De har igennem datterselskabet Pequuot Ventures i forvejen Tectura som porteføljeselskab.

»Der var en meget stor interesse fra investoren og fra både Tectura og vores side, fordi fusionen gør os til en global spiller af en vis størrelse. Det er en fusion, der i højere grad handler om at opnå en geografisk dækning, end den handler om at opnå synergimuligheder via omkostningsbesparelser«.

Salget betyder, at administrerende direktør Mogens Elsberg forlader sin post sammen med finansdirektør Anders Boyer, som også har været med siden 2001.

»Nu er vores arbejde færdigt, og i hele forløbet har det været meningen, at vores kontrakt ophørte, når tingene faldt på plads,« siger Mogens Elsberg.

De to er så til gengæld blevet tilbudt optioner i Tectura, som de i øjeblikket vurderer.

Aktierne var pantsat
Da Aston Group kuldsejlede i 2001, valgte Nordea at slå en streg over 350 mio. kr. af en samlet gæld på 650 mio. kr. til banken. Frasalget af op mod 20 fusionerede selskaber har siden nedbragt gælden til 190 mio. kroner. Bankdirektør Michael Rasmussen i Nordea ønsker heller ikke at kommentere salgsprisen, men kalder handlen »en flot løsning«.

»Det er en god og fair handel med ambitioner. Vi har selvfølgelig aktier i pant og har derfor også haft noget at skulle have sagt, men det er AG Holding alene, som har solgt Aston Business Solutions,« siger Michael Rasmussen.

Han roser direktionen og bestyrelsen for at at få Aston Business Solutions op og stå og afhændet.

»Det beviser, at det var rigtigt at holde fast og arbejde med tingene. Så vi er ganske godt tilfredse med resultatet,« siger Michael Rasmussen.