Amerikansk detailkæmpe har stærk indtjening trods tilbagegang

Amerikanske Target er sluppet langt bedre fra første kvartal end frygtet af analytikerne.

Omsætningen i butikker, der har været åbne i mindst et år, faldt med 1,3 pct., mens analytikere havde ventet en tilbagegang på 3,6 pct. ifølge Bloomberg News. Samtidig lå indtjeningen noget over analytikerestimaterne og landede på 1,21 dollar per aktie. Her havde analytikerne blot sigtet efter en indtjening på 0,91 dollar.

For hele året fastholder Target forventningerne om en lav encifret tilbagegang i omsætningen i de butikker, der også var åbne sidste år. Til gengæld er der øget sandsynlig for, at indtjeningen lander i den øvre ende af det seneste prognose, skriver selskabet, der selv er positivt overrasket over, hvor godt det er gået i månederne februar til april, der udgør regnskabsårets første kvartal.

- Efter at have startet blødt ud i kvartalet, så vi forbedringer senere i kvartalet, især i marts, fortæller administrerende direktør Brian Cornell i regnskabet.

Han kan glæde sig over, at regnskabet ser ud til at få positiv modtagelse på børsen. I formarkedet stiger Target med lige over 6 pct.

Ud over det bedre end ventede første kvartal, regner Target med et resultat per aktie på 0,95-1,15 dollar i andet kvartal, og ligger målt på midtpunktet lidt over analytikerforventningen om et resultat på 1 dollar.

/ritzau/FINANS