Mig og mit hjem: »Jeg bor i et kreativt kaos«

Designeren Philip Bro Ludvigsen er især kendt for sine lamper for Le Klint. Hans hjem er en bungalow på Amager, hvor en utraditionel tilbygning har skaffet god plads til hele familien på fem plus hunden Luna.

Philip Bro Ludvigsen slapper af i den gamle sofa, som sammen med stolene er arvegods fra hans kone Kathrines farmor. Maleriet er af Ole Finding, mens både Sunflower-lampen over og vasen på bordet er eget design fra Le Klint. Det gælder også den nye Viper lampe, der lyser bagved. Trappen fører op til en indskudt etage over den nye tilbygning, der ses nederst i billedet med et stort vinduesparti ud mod haven. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvorfor bor du, som du gør?
Vi bor på Amager tæt på Amager Strand Station i en bungalow fra 1939 i et kvarter med mange forskellige slags huse, sådan som Amager nu er. Vi synes selv, at det er et lille smørhul. Vi købte huset, da min kone Kathrine var gravid med vores ældste datter Clara, som i dag er 13 år. For fem år siden fik vi min svigerfar, arkitekten Svend Axelsson, til at tegne en tilbygning, som vi er blevet meget glade for. Den består af ét stort rum med fire en halv meter til loftet og ligger i plan med haven, mens der er indskud en ekstra etage ovenover. Fra den nye bygning er der via trapper adgang til både kælderen og stueetage i det oprindelige hus. Tilbygningen har forandret den lille bungalow til en moderne bolig, hvor der er plads til hele vores familie, der ud over min kone og jeg består af tre børn i alderen tre til 13 år og hund.

Vi dyrker ikke nogen bestemt stilart, men har indrettet os med mange arvede møbler, en del af mine prototyper, som jeg aldrig blev helt færdig med, min kones mange bøger, og så har vi en del malerier.

Hvad er det første du gør, når du kommer hjem?

På vejen hjem fra tegnestuen henter jeg vores yngste datter Rosa Maruska på tre år i børnehaven, og vi er som regel de første, der kommer hjem til huset om eftermiddagen. Er det sommer, lægger vi os ud i hængekøjen i haven. Om vinteren slapper jeg af i vores gamle røde sofa med en kop kaffe, mens Rosa Maruska mosler rundt på gulvet med sit legetøj.

Følg også boligstoffet på Facebook

Hvad er dit yndlingsrum?

Det er afgjort vores store køkkenrum, som ligger i den nye tilbygning med store glaspartier ud til haven. I det meget højloftede rum er der en indskudt etage øverst oppe, hvor man kan få sig en fantastisk middagslur.

Hvilke ting i dit hjem er du mest glad for?
Lige nu er jeg ret glad for en slags hængestol, som vi har købt i en ulandsbutik. Jeg glæder mig til at få den op at hænge. Jeg er også meget glad for min nye mælkeskummer til min gode kaffe.

Hvad har du sidst købt til dit hjem?

Vi køber ikke ret meget, men der kommer alligevel altid en masse ting til os. Vi har begge store familier og har arvet en masse, men hjemmet bærer også præg af mit job som designer. For tiden arbejder jeg med noget filtdesign og vi har en slags lydisoleret åben box i filt stående, lidt a la en åben telefonbox. Den bruger vi både som opslagstavle til alle vores huskesedler op. Den er også blevet opbevaringssted for opladere til ipods, telefoner og den slags.

Hvad vil du aldrig have inden for din dør?
Jeg synes faktisk, at jeg er ret tolerant med, hvad der må være i mit hjem. På min tegnestue er det hele lidt mere iscenesat, men herhjemme hersker der et kreativt kaos, i hvert fald kaos. F.eks. bærer hjemmet præg af min 11-årige søn Davids store interesse for at kreere rollespilsvåben, og det synes jeg er helt i orden.

Læs også:
Mig og mit hjem: »Vi er vendt tilbage til forstæderne«
Mig og mit hjem: »Jeg bor i et kompromis«
Mig og mit hjem: »Jeg er utrolig glad for at se tv«
Mig og mit hjem: »Jeg er ret glad for ting«

Hvad vil du gerne lave om i boligen?

Ud over en masse småting, som vi ikke har fået gjort færdig efter den sidste ombygning, vil jeg gerne gøre vores hus til en rigtig energirigtig bolig med f.eks. solvarme, men det er et langsigtet projekt. På kort sigt vil jeg nu sætte den himmelseng op, som var mit afgangsprojekt på Designskolen. Den måler 230x230x230 cm, men er et meget luftigt møbel, og nu har vi pladsen til den i stuen.

Hvordan er dit forhold til naboerne?

Der har været en del udskiftning de senere år, så nu bor her mange børnefamilier, og børnene løber ud og ind hos hinanden. Så vi har et godt forhold til naboerne og har da også for nylig holdt en stor vejfest.

Hvor flytter du hen næste gang?
Vi flytter nok ikke, men vandt jeg en store pose penge, ville jeg investere i et stort træhus i Sverige med masser af plads og græs omkring. Så ville jeg anskaffe mig en havetraktor, som nok skulle være elektrisk af hensyn til miljøet. Vi skulle også have et par heste gående, for min store datter rider meget.

Se mere på www.lissoniassociati.com

Læs meget mere livsstil- og boligstof i vores to, gratis nyhedsbreve: Din Bolig om tirsdagen og Fri Weekend om fredagen. Meld dig til her

Gode tilbud fra Boliga.dk: 

Synliggør din bolig

Tilstandsrapport 

Skødeskrivning/køberrådgivning

Boligfoto

Eltjek