Mig og mit hjem: »Vi er vendt tilbage til forstæderne«

Nanna Westerby, SFs boligordfører, er nybagt husejer. Hun er meget bevidst om, at politik ikke skal med ind i hjemmet, som hun deler med partiets næstformand og deres lille datter.

Nanna Westerby på sin terrasse. Indenfor giver opsætning af et nyt køkken byggerod midt i valgkampen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvor bor du og hvorfor?
Min kæreste, vores lille datter Bjørg på et år og jeg er lige flyttet ind i et rækkehus i Vanløse. Vi kom fra Østerbro, hvor vi havde en andelslejlighed på 45 kvadratmeter med brusekabine i soveværelset, og det blev lidt småt med en baby. Så vi er blevet husejere, har allerede haft vand i kælderen og har fået en lille frimærke-have. Både min kæreste og jeg er vokset op i forstæderne og ville gerne tilbage. Og i Vanløse er vi tæt på bedsteforældre, der kan hjælpe med at passe Bjørg.

Se flere billeder i galleriet til højre >>
 
Hvordan vil du beskrive din indretning?
Nordisk, enkel og flabet. Det nordiske viser sig i, at vi bor lyst og klassisk. Det enkle ved at her er stilrent og ikke for meget nips, mens det flabede vist mest hænger på væggene, hvor vi har street art og graffiti kunst. Vi har også en lilla sofa for at bryde det hele lidt. Heldigvis er min kæreste og jeg ret enige om, hvordan vi vil bo.


Hvad er det første, du gør, når du kommer hjem fra arbejde?
Leger med min datter, som lige er begyndt i vuggestue. Hendes far har haft lang barselsorlov, så jeg har været tilbage på arbejde et stykke tid allerede og savner hende hver dag. Når jeg kommer hjem, må telefon og mail passe sig selv. Så er Bjørg det vigtigste, men når hun er lagt i seng, begynder jeg at arbejde igen.

Hvilke ting i dit hjem betyder noget særligt for dig?
Mit skrivebord, som jeg har arvet fra min mormor og morfar, som begge er døde. De købte det på en snedkerudstilling, og det er et stort møbel. Derfor har jeg måttet kæmpe lidt for at få plads til det, men jeg ved, at jeg aldrig kommer til at skille mig af med det skrivebord.

Læs også:

Mig og mit fristed: »Når jeg er i sommerhus, vil jeg være et naturmenneske«
Mig og mit fristed: »Her er ikke meget plads, men mentalt er her masser af plads«
Mig og mit fristed: »Rigtige mænd skal til Højer Sluse én gang om året«

Hvad har du senest anskaffet til boligen?
Et porcelænsur, som min gode veninde fandt til os på et loppemarked. Det står på vores badeværelse, som er ren retro med de oprindelige koboltblå fliser. Vi har valgt at få lavet nyt køkken, et Vordingborg Køkken, som er ved at blive sat op nu midt i valgkampen, og vi har ikke råd til også at få nyt badeværelse i denne omgang. I stedet har vi valgt at spille med på 70er-stilen.
 

Følg også boligstoffet på Facebook

Hvad vil du helst ikke have inden for dine døre?
Jeg kan mærke, at jeg skal passe på ikke at købe for meget 70er-retro, for vores hjem skal ikke ligne et loppemarked. Både min kæreste og jeg beskæftiger os rigtig meget med politik, men vi er ret bevidste om ikke at få det ind i huset. Vores hjem skal være et fristed, så her hænger for eksempel ingen SF-plakater.

Hvilke ting i dit hjem afslører dit politiske ståsted?
Mine bøger. Jeg har mange arbejdersangbøger og politiske biografier.

Hvor drømmer du om at flytte hen?
Lige nu drømmer jeg kun om at blive boende her. Vi er jo lige flyttet ind og er meget glade for at bo her. Her er fællesspisning en gang om måneden, man hjælper hinanden med praktiske ting og gode råd, hvilket vi allerede har haft brug for, da der er meget, vi som nybagte husejere ikke ved noget om, og her er masser af børn, som løber ind og ud af hinandens haver. At her er så meget fællesskab, vidste vi ikke på forhånd, så det er en positiv overraskelse. 

Læs meget mere livsstil- og boligstof i vores to, gratis nyhedsbreve: Din Bolig om tirsdagen og Fri Weekend om fredagen. Meld dig til her

Gode tilbud fra Boliga.dk: 

Synliggør din bolig

Tilstandsrapport 

Skødeskrivning/køberrådgivning

Boligfoto

Eltjek