Mig og mit hjem: »Jeg bor i et kompromis«

Venstre-politiker Sophie Løhde flyttede for tre år siden ind til sin kæreste, undervisningsminister Troels Lund Poulsen. Her bor de i et miks af hans klassiske skandinaviske design og hendes ældre møbler og elskede porcelæn.

Sofies læsekrog. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Michael Bothager
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvor bor du og hvorfor?
Jeg bor på en dejlig landejendom i landsbyen Bukkerup mellem Hvalsø og Tølløse. Min kæreste, Troels Lund Poulsen (undervisningsminister og medlem af Venstres hovedbestyrelse, red.), boede her i forvejen, og jeg flyttede ind for tre år siden.

Se flere billeder i galleriet til højre >>
 
Hvordan vil du beskrive din indretning?
Boligindretning bliver ofte et kompromis, når to flytter sammen. Og eftersom Troels og jeg konstant bliver afkrævet en holdning til alt, ville det også være underligt, hvis ikke også vi begge to havde en holdning til, hvordan vores hjem skal se ud. Så vi bor i et kompromis af noget, vi hver især kan lide og noget fælles. Troels er meget til klassisk skandinavisk design, og det kan jeg også godt lide, men jeg har også en svaghed for lidt ældre møbler, som mine venner har døbt min »post-mormor-isme«. F.eks. kan jeg godt lide gamle mahogniborde, men det passer ikke så godt til Troels’ stil, som dominerer i stuen. Så jeg har fået soveværelset som mit domæne. Her er bl.a. natborde og et lille sminkebord i svensk gustaviansk stil.

Hvad er det første du gør, når du kommer hjem fra arbejde?
Tager computeren op af tasken, og fortsætter hvor jeg slap. Gerne med en god kop kaffe ved siden af.

Læs også:

Mig og mit fristed: »Når jeg er i sommerhus, vil jeg være et naturmenneske«
Mig og mit fristed: »Her er ikke meget plads, men mentalt er her masser af plads«
Mig og mit fristed: »Rigtige mænd skal til Højer Sluse én gang om året«

 
Hvilke ting i dit hjem betyder noget særligt for dig?
Mit porcelæn. Jeg holder meget af gammelt kongeligt porcelæn, som jeg samler på. Og alt, hvad der handler om porcelæn og andet tilbehør i hjemmet, er mit domæne. Mine forældre har en antikvitetsforretning, Porcelænskælderen, midt i København, så jeg er vokset op med en passion for smukke danske stel. Jeg samler på Vifte med guld, som er et lidt finere stel, som kun kommer frem ved særlige lejligheder. I køkkenet har vi det moderne Hvid Halvblonde, som vi bruger til hverdag.

Hvad har du senest anskaffet til din bolig?
Store smukke kaffekopper med høj hank i Hvid Halvblonde. 
 
Hvad vil du helst ikke have inden for døren?

Plasticblomster og lyserøde lyskranse. I det hele taget må alt af plastic gerne blive uden for døren.
 

Følg også boligstoffet på Facebook
 
Hvilke ting i dit hjem afslører dit politiske ståsted?
Jeg føler mig ikke særlig Venstre-agtig i mit hjem, bortset fra at vi bor på landet. Vores bogreol er selvfølgelig præget af Venstre, men vi har også mange andre politiske bøger, bl.a. om amerikansk politik.
 
Hvor drømmer du om at flytte hen?

Måske engang til min opstillingskreds i Nordsjælland. Jeg har boet i Birkerød det meste af mit liv og elsker Nordsjælland. Men at bo på landet og i Birkerød hænger ikke rigtig sammen, med mindre man har en meget stor pose penge, hvilket vi ikke har. Men det er jo ikke for sjov, at Troels og jeg er politikere, så selvfølgelig forhandler vi om tingene, og måske går min drøm i opfyldelse på et tidspunkt. Der skal dog ikke være tvivl om, at jeg holder rigtig meget af at bo og leve i Bukkerup.

 

Læs meget mere livsstil- og boligstof i vores to, gratis nyhedsbreve: Din Bolig om tirsdagen og Fri Weekend om fredagen. Meld dig til her

Gode tilbud fra Boliga.dk: 

Synliggør din bolig

Tilstandsrapport 

Skødeskrivning/køberrådgivning

Boligfoto

Eltjek