Sådan kan du pifte dit køkken op - billigt

Ser dit køkken lidt træt ud, er der ikke grund til at skifte det hele ud. Du kan sagtens pifte det op med små midler.

Skab nyt liv i køkkenet med små virkemidler. Her er det et køkken fra svenske Superfront, som har specialiseret sig i at skabe smukt designede låger, fronter og tilbehør til Ikeas budgetvenlige og populære køkkener. Foto: PR Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Køkkenet er et af de dyre rum at renovere i hjemmet, og derfor går mange udenom at forny denne del af huset. Men man kan sagtens – for relativt beskedne midler – gøre en stor forskel. Her er nogle af de steder, du kan begynde.

1. Tænk i greb og knager.

En knage til viskestykker og grydelapper hænger i ethvert køkken. Vælg en version, der ikke fylder for meget i sig selv. Nye greb skaber en overraskende forvandling i dit køkken, og de tager en halv time at skifte ud.

2. Hæng et billede op.

Mange forbinder ikke køkkenet med et rum, som der hører billeder til, men de giver personlighed, liv og sammenhæng med resten af din bolig. Men pga. stegeos er det ikke dit kostbare maleri, der er oplagt, så gå på jagt efter en plakat.

3. Nye fliser.

Fliser er en effektiv måde at ændre dit køkken på. Et hvidt køkken får kant og liv af farvede eller mønstrede fliser i en række over køkkenbordet eller bare over komfuret.

4. Nyt gulv.

Det skal være nemt at rengøre, det skal være rart at gå på, og så må det jo også gerne være pænt. Et linoleumsgulv er ikke længere fy-fy, og du kan finde et utal af varianter. Bonussen er, at det er relativt billigt og nemt at skifte ud, så du med en farve eller et mønster kan give dit køkken et helt nyt udseende.

5. Tjek vandhanen.

Mange køkkener er udstyret med en standardversion, som ikke skader nogen, men heller ikke pynter. En blank messingvandhane giver varme og stil.

Vivaldi vandhane i messing fra Zeromix, 1.995 kr. Fold sammen
Læs mere

6. Udskift dit basisgrej.

Skift dit basisgrej ud med æstetiske versioner. Det, du bruger meget, og det, som står fremme, er en del af indretningen og udtrykket, så investér i f.eks. et smukt saltkar eller en kande.

7. Skift lågerne ud.

Det lyder dyrt og svært, men flere firmaer har specialiseret sig i at lave arkitektdesignede låger og fronter, der passer til Ikea-køkkener,og derfor relativt prisvenligt giver dig et helt nyt køkken.

Forhandlere: