Fra lejlighed i Virum til et nyt liv i en kro på landet

Bunker af tekstiler og varme materialer har skabt en hyggelig bolig ved den gamle kro, hvor Christine Bjørkbom og hendes mand har slået sig ned.

Familien bor i én længe af en trelænget gård, hvor der i en af de andre ligger Nødebo Kro, som Christine Bjørkboms mand er administrator for. Haven bag ved huset er privat, og her lever familien meget af året, for terrassen er overdækket og afskærmet. Fotos: Frederikke Heiberg Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hygge, varme og hulestemning er de vigtigste elementer i Christine Bjørk-boms indretning. Hun bor sammen med sin mand og deres to sønner i en længe af en trelænget gård i Nødebo, hvor en anden længe rummer Nødebo Kro, som hendes mand administrerer.

Familien flyttede for fire år siden ind i huset, som følger med mandens job. De kom fra en lejlighed i Virum, men de ville på landet, stærkt hjulpet på vej af nogle venner, som nu er familiens naboer.

Og i Nødebo har Christine Bjørkbom fundet al den landlige idyl, hun kunne drømme om. Husets have går ned til Esrum Sø, som der er smukke kig til fra boligen på den ene side, og på den anden side ligger skoven. Netop den naturskønne beliggenhed får mange par til at holde deres bryllupsfest på kroen, og den idyl får Christine Bjørkbom nu hver eneste dag.

Og det gamle, gulmalede hus er den perfekte ramme til Christine Bjørkboms indretning, der som nævnt har hygge som den overordnede rettesnor.

»Mit hjem er der, hvor jeg slipper skuldrene efter en stresset arbejdsdag. Her skal jeg og hele vores familie kunne slappe af og være sammen, og derfor går jeg så meget op i, at indretningen er varm, blød og indbydende. Det er også supervigtigt for mig, at vi alle kan være sammen, selv om vi måske er optaget af hver vores ting,« siger Christine Bjørkbom. Derfor er hun helt bevidst gået efter at skabe små rum i rummene, så hvert rum har flere funktioner eller opholdssteder. Dem skaber hun med små stillebener af alt fra bøger og blade til lysestager og vaser.

Kvalitet fremfor mærkevarer

Christine Bjørkbom går ikke op i mærker eller designere.

Parret fik selv sat Ikea-køkkenet ind, da de overtog huset. Christine Bjørkbom valgte låger med udskæringer, fordi det passer til det gamle hus, men har så valgt en sort bordplade og fået lavet de rå, irrede greb hos en smed for at skabe kontrast. Fliserne over komfuret er fra Art Tiles. Fold sammen
Læs mere

Til gengæld er hun optaget af kvalitet og materialer, der helst skal være naturlige.

»Jeg elsker naturlige materialer, fordi de udstråler varme. Jeg har tidligere arbejdet for den danske designvirksomhed Mater, som skaber bæredygtigt interiør i træ, og jeg går meget op i strukturerne i træ. Men også de bløde materialer er afgørende i min indretning.

Jeg har indrettet mig med masser af tekstiler, for for mig er det vigtigt, at jeg sammen med mine drenge kan kaste mig i et bjerg af puder og tæpper. I min verden skal ens hjem være blødt og lækkert,« forklarer Christine Bjørkbom, hvis kærlighed til naturen også kommer til udtryk i de mange grønne planter, gerne placeret i flettede kurve, og smukke blomsterbuketter, som er plukket udenfor og derfor har et vildt udtryk.

For at give både møbler og tilbehør de bedste rammer har Christine Bjørkbom malet i farver flere steder i huset. F.eks. har spisestuen fået en lys mosfarve, fortæller hun:

Spisestuen er malet i en fin grøn tone for at ramme rummet ind og give en smuk baggrund til møbler og tilbehør. I det store vitrineskab fra Nordal står hele samlingen af hvidt og blåt stel, som er en blanding af Royal Copenhagen, Bing & Grøndahl og andre mærker. Christine Bjørkbom er ligeglad med mærke og stand. Hun synes, det er fedt at mikse stel og at kunne dække op til rigtig mange ved det store spisebord, som er arvet fra Christine Bjørkboms bedsteforældre, hvor der kan sidde 16 rundt om. Lampen over bordet er fra Mater, og dekorationssager på spisebordet er fra Cozy Living. Fold sammen
Læs mere

»Jeg kan ikke leve i alt det sort-hvide, og en gang maling er en nem måde at lave sit hjem om på. Spisestuen har også været grå, men jeg synes, den mosfarvede giver lidt mere ro og balance og samler rummet.

Og så kommer tingene bedre til deres ret på en farvet baggrund.«