Jeg finder koblingen til fortiden rigtig rar

Keramiker Nina Rosenbaum har naturen lige udenfor vinduerne på Bakdalgård ved Odder, hvor hun bor med sin lille familie. Hjemmet er indrettet med arvestykker, loppefund og en masse kunsthåndværk.

Nina Rosenbaum og hendes lille familie bor på Bakdalgård ved Odder med to andre familier. Ved deres bolig har de en lille terrasse, som de bruger, fra forårssolen brager igennem til oktober måned, hvor druerne under halvtaget er modne. I alle de måneder fungerer terrassen som et ekstra rum til hjemmet. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Bering

Se billedserie med hele boligen:

Beskriv dit hjem med tre ord?
Hyggeligt, personligt og tilfældigt.

Hvorfor bor du, som du gør?
Jeg har boet utrolig mange steder i mit liv og aldrig taget særligt mange ting med mig fra sted til sted. De ting, jeg havde, da jeg mødte min kæreste, Torjus, for fem år siden, var mest nipsting af forskellig art og keramik, som jeg altid har samlet på. Vi har en fælles interesse for at finde møbler og ting til vores hjem på loppemarkeder og er enige om at have et lyst og rart hjem. Jeg kan faktisk ikke komme i tanke om noget i vores hjem, som er købt fra nyt, udover det kunsthåndværk, som jeg ikke kan holde fingrene fra. Jeg er en del af et butiksfællesskab i Aarhus, hvor vi er otte kunsthåndværkere og designere. Her bliver jeg vældig inspireret, og jeg har blandt andet to meget smukke porcelænslamper af keramiker Helenaa Hedegaard herfra.

Hvad er det allerførste, du gør, når du kommer hjem?
Tager min kedeldragt, som er fyldt med ler, af, hopper i rent tøj og finder varme uldstrømper i skuffen.

Hvilket rum er dit yndlingsrum og hvorfor?
Det er meget svært at vælge ét yndlingsrum. Jeg er meget glad for vores stue, som er i forlængelse af køkkenet. Vi har et langbord med slagbænk, som jeg har arvet fra mine forældre. Her opholder vi os rigtig meget både ved spisetid, og når vi klipper, tegner og kigger på ting, vi finder i naturen. Men i vores stue på andensal har vi højt til loftet og det smukkeste lysindfald, så det er svært at vælge. Begge rum er skønne.

Hvad er du mest glad for i dit hjem?
Jeg er ikke særligt knyttet til de ting, jeg har i mit hjem, men hvis jeg skal vælge noget, er det nok spisebordet og slagbænken fra mit barndomshjem. Her har jeg utroligt mange gode minder, fra jeg var barn. Jeg har en vidunderlig mor, som jeg helt sikkert kan tilskrive min kreative side. Det er skønt at kunne sidde ved samme bord idag med mine børn og være kreative. Jeg finder denne kobling til fortiden rigtig rar. Generelt er de ting, jeg holder mest af i mit hjem, dem, som har en historie.

Hvad er det bedste minde, du har fra dit hjem?
Jeg tror ikke, at jeg har ét decideret bedste minde fra mit hjem. De bedste minder herfra gården, hvor vi bor, er den særlige stemning, som er på landet. At komme ind efter at have været ude i flere timer og være i køkken-alrummet, hvor man kan slappe af og være sammen hele familien, mens der bliver lavet mad, læst bøger, lavet forskellige mere kreative aktiviteter og snakket, alt imens naturen er lige udenfor vinduerne, og lyset strømmer ind.

Se mere bolig og livsstil på Facebook

Hvad har du senest købt til din bolig?
Jeg har senest købt en lyserød og turkis porcelænsfugl, som også er en lampe. Det er årets fund, men det er jeg vist den eneste herhjemme, der synes ...

Hvad vil du aldrig have inden for din dør?
En vandseng, lamelgardiner, et maleri af Poul Pava, et terrarie, et køkken i højglans og en kæmpe fladskærm.

Hvad kunne du godt tænke dig at lave om?
Jeg er fantastisk godt tilfreds med, hvordan vi bor nu, men på sigt – og med en lille ny på vej – kunne jeg godt tænke mig en anelse mere plads.

Hvordan er dit forhold til dine naboer?
Vi har et rigtigt fint forhold til vores naboer. Vi bor tre familier på Bakdalgård, og det er meget rart og trygt at flytte på landet på denne måde. Gården har flere værksteder, hvor udøvende kunstnere arbejder. Derudover er her en teatersal, hvor teatreog dansegrupper kommer og øver, og der afholdes skiftende kunstudstillinger. Så det er et livligt sted med dejligt livsglade mennesker.

Hvor flytter du hen næste gang?
Jeg har ikke nogle konkrete flytteplaner, men har en kæreste, som er læge, så man ved aldrig, hvor vi flytter hen. Jeg nyder ikke at have alt for faste planer og nyder at være, hvor jeg er lige nu.