Nu løfter Harry og Meghan sløret for parrets første Netflix-produktion

Prins Harry skal fungere som producent for en dokumentarserie om Invictus Games, som han grundlagde. I legene deltager soldater, som er blevet invalideret i tjenesten.

»Jeg kunne ikke være mere spændt på den rejse, der venter, eller mere stolt over Invictus-fællesskabet,« siger prins Harry om den nye serie. Arkivfoto: Damir Sagolj/Reuters/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Prins Harry og Meghan, hertugen og hertuginden af Sussex, har nu annonceret deres første projekt for Netflix, efter at de sidste år skrev under på en særdeles lukrativ aftale med streaminggiganten. Det skriver nyhedsmediet CNN.

»Heart of Invictus« bliver titlen, og dokumentarserien skal handle om Invictus Games, som er et sportsstævne for soldater og veteraner, der er blevet invalideret i tjenesten. Omdrejningspunktet for serien bliver Invictus Games i Haag, der er rykket fra 2020 til 2022 på grund af coronapandemien.

»Jeg kunne ikke være mere spændt på den rejse, der venter, eller mere stolt over Invictus-fællesskabet, der til stadighed inspirerer til verdensomspændende bedring, det menneskelige potentiale og fortsat tjeneste,« siger Prins Harry i en pressemeddelelse ifølge CNN.

Invictus Games blev grundlagt af Prins Harry efter amerikansk forbillede fra de såkaldte Warrior Games. På Invictus Games' hjemmeside, kan man læse, at prinsen blev inspireret af, »hvordan sport fysisk, psykologisk og socialt kan hjælpe dem, der er ramt af skader og sygdom.«

Prins Harrys rolle i den nye serie bliver som administrerende producent, men han får også en rolle foran kameraet, skriver CNN.

Serien bliver altså første skud på stammen blandt de programmer, som parret skal skabe for Netflix. Aftalen indeholder også, at de skal stå for børneprogrammer, film og serier med manuskripter – altså formodentlig fiktion.

I dette reklamefremstød for Invictus Games fra 2016 svarer Dronning Elizabeth lakonisk på en udfordring fra Obama-parret.