Ny måling: Et flertal af briterne mener, prins Harry og Meghans interview var en dårlig idé

Et flertal af briterne mener, at Meghan og prins Harry har svigtet dronning Elizabeth. Adspurgt, om interviewet var en god idé, svarer 53 procent nej. Tallene viser samtidig, at der udspiller sig en generationskløft i holdningen til kongehuset i Storbritannien.

57 procent af briterne mener, at Meghan og prins Harrys interview har skadet det britiske monarki. Fold sammen
Læs mere
Foto: GARETH FULLER

Skurke eller helte? Alle lige fra Piers Morgan til Hillary Clinton og Joe Biden har efterhånden en mening om Meghan og prins Harry efter deres opsigtsvækkende interview, hvor beskyldninger om racisme og svigt blev afsløret.

I en ny spørgeskemaundersøgelse har Daily Mail forsøgt at få svar på, hvad den gængse brite tænker om hertugparret og det britiske kongehus i kølvandet på interviewet.

Og målingen tegner et billede af nogen godt og grundigt skuffede briter. 57 procent af respondenterne mener, at interviewet har skadet det britiske monarki.

Lad os tag det fra en ende af.

Et flertal tror ikke på, at Meghan talte sandt, da hun fortalte om racisme i kongehuset, og 54 procent svarer, at parret har svigtet dronning Elizabeth, der stadig er den mest populære person i kongehuset tæt forfulgt af prins William og hans hustru Kate.

Respondenterne deler sig lige (henholdsvis 36 procent og 34 procent) på spørgsmålet om, hvorvidt hertugparret fremstod dårligere efter interviewet eller ej. Men 53 procent mente, at det var forkert at stille op til interviewet. 41 procent svarer, at de følte sig skuffede efter at have set interviewet.

I interviewet fortalte Meghan blandt andet, at hun i perioder havde overvejet at begå selvmord på grund af det store pres fra omverdenen. I undersøgelsen svarer 40 procent, at de tror, Meghan fortalte sandheden i interviewet, mens 29 procent svarer, at hun ikke talte sandt.

En lignende skepsis over for hertuginden tegner sig omkring den racisme, som Meghan forklarer, at hun har oplevet. 41 procent mener ikke, at Meghan blev udsat for racisme i kongehuset. 34 procent svarer, at de tror, hun blev udsat for racisme.

Mistroen til Meghan gør hende til den mindst populære kongelige – kun overgået af prins Andrew.

Adspurgt, om dronningen eller hertugparret prioriterer mediedækningen eller pligter højest, svarer 74 procent, at dronningen prioriterer sine pligter, mens 62 procent svarer, at Meghan og Harry prioriterer mediedækningen højest.

Et flertal mener, at Meghan og prins Harry bør straffes ved at få frataget deres royale titler.

Generationskløft

Resultaterne afslører også en splittelse mellem ældre og yngre briter, hvor de yngre i højere grad støtter Harry og Meghan.

Mens kun hver tredje mener, at interviewet var en god idé, steg procentsatsen til over halvdelen i aldersgruppen 18 til 44 år. Og adspurgt, om de generelt troede på Harry og Meghan eller den resterende kongelige familie, valgte 52 procent af de 18- til 44-årige hertugparret.

Blandt de ældre briter tror 39 procent, at Harry og Meghan ikke talte sandt, mens 59 procent af de yngre tror, de fortalte sandheden.

Undersøgelsen er foretaget af JL Partners for Daily Mail. Målingen bygger på svar fra over 1.000 tilfældigt udvalgte briter. Undersøgelsen er foretaget mandag i denne uge.