Biden stikker hånden i den kongelige hvepserede: Det kræver mod

Britisk presse kalder det forræderi, mens amerikanske celebrities har hyldet Meghan Markle og prins Harry for at tale åbent og ærligt om deres brud med det britiske kongehus. Nu blander også den amerikanske præsident sig og hylder parret for deres mod.

 
Det længe ventede interview med prins Harry og Meghan Markle blev sendt søndag aften i USA. Flere nye detaljer er blevet afsløret. Blandt andet at hertuginden overvejede at begå selvmord. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er forbigået de færreste, at Meghan Markle og prins Harry har erklæret, hvad den britiske presse kalder »krig«, mod det britiske kongehus.

Nu blander selv den amerikanske præsident, Joe Biden, sig i de kongelige stridigheder.

Joe Biden skulle ifølge The Telegraph have udtrykt, at Meghan Markle – der er amerikansk født – og prins Harry udviser »mod« i interviewet med Oprah Winfrey.

Det skete, da Jen Psaki, talsperson for Det Hvide Hus, blev spurgt til præsidentens holdning til interviewet og de historier, der kom ud af det.

»Det kræver mod for enhver person at komme frem og tale om deres egen kamp med mental sundhed og fortælle deres egen personlige historie. Og det er bestemt noget, præsidenten mener,« sagde Jen Psaki og kastede således præsidenten ind i de royale stridigheder.

I interviewet med Oprah Winfrey fortæller Meghan blandt andet, at nogen i det britiske kongehus var bekymrede for, hvor mørk hud, deres kommende barn, Archie, ville få. Fold sammen
Læs mere
Foto: Harpo Productions.

Den britiske presse er uenig med Joe Biden og kalder derimod parrets interview for »forræderi mod dronningen«.

I det opsigtsvækkende interview med Oprah Winfrey – som fik en del briter til at få teen galt i halsen – afslører parret blandt andet, at Meghan har overvejet at tage sit eget liv, mens hun stadig var kongelig, at prins Charles stoppede med at tage telefonen, når hans søn ringede, og hvordan hudfarven på parrets søn blev diskuteret af et familiemedlem.