Han sagde nej tak til fremtidige »Grammys«, da han blev glemt sidste år. Men i nat blev han nomineret til tre

The Weeknd er blevet nomineret til tre Grammy-priser, selvom han egentlig boykotter prisuddelingen, efter han ikke blev nomineret sidste år.

 
The Weeknd blev til nomineret til tre Grammy-priser, trods hans valg sidste år om at boykotte prisuddelingen. Flere internationale artister var med til at afsløre de nominerede i de mange kategorier. Video: AP. Redigering: Joachim Christian Valentin Werner Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man har et standpunkt, til man tager et nyt, og The Weeknd kunne boykotte Grammy Awards, indtil han blev nomineret.

Til sidste års Grammy Awards blev sangeren The Weeknd ikke nomineret til en eneste Grammy i det, der i Variety bliver kaldt »Grammy-historiens største forbigåelse«.

The Weeknd kaldte de manglende nomineringer for »et angreb«, skrev BBC, og udtalte siden, at han ikke længere ville lade sit pladeselskab indsende hans musik til bedømmelse hos Recording Academy, som står bag Grammy Awards.

Men nu er The Weeknd – der retteligt hedder Abel Makkonen Tesfaye – blevet nomineret til tre Grammy-priser, skriver Variety.

The Weeknd, hvis fødenavn er Abel Tesfaye, da han spillede på Roskilde Festival i 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard.

Måske lyder det barnligt at boykotte en prisuddeling, hvor man ikke blev nomineret. Men der var bred opbakning til The Weeknd fra flere medier, kulturpersonligheder og kunstnere.

»Dumt at fejre sejren«

Årsagen til opbakningen var, at Tesfaye havde udgivet det anmelderroste og kommercielt meget succesrige album »After Hours« og den allestedsnærværende single »Blinding Lights«. Derudover var mange enige i Abel Tesfayes kritik af de hemmelige nomineringskomiteer, som i årtier havde haft redigeringsret over hvilke kunstnere, der blev nomineret.

Komiteerne blev også ifølge Variety anklaget for at være korrupte.

Men selv da reglerne for nomineringerne blev lavet om i maj i år, gentog Abel Tesfaye, at han ville fastholde sit boykot, sagde han til Variety.

»Tilliden mellem Grammy-organisationen og musikerne har været brugt så længe, at det ville være dumt at fejre sejren allerede,« sagde Abel Tesfaye dengang.

Grunden til, The Weeknd alligevel er blevet nomineret, er, at han er blevet nomineret for tre samarbejder med andre kunstnere, hvis pladeselskaber har indsendt sangene til bedømmelse.

Abel Tesfaye er blevet nomineret to gange for samarbejder med Kanye West og på grund af et samarbejde, han har lavet med Doja Cat. Kanye West og Doja Cat har andre pladeselskaber end The Weeknd, skriver Variety.

To af nomineringerne er til Kanye Wests og Doja Cats respektive album, hvor alle, der har medvirket, er mednominerede.

Kanye West-nummeret »Hurricane«, hvor The Weeknd og Lil Baby gæsteoptræder, er derudover nomineret til bedste melodiske rap. Sangen kan høres herunder.