Få udgivet din bog

Den teknologiske udvikling går stærkt, og at udgive bøger er ikke længere en langsom og besværlig proces. Det udnytter et nystartet forlag, der trykker bøger for private.

Forlagene bliver i langt højere grad end tidligere bombarderet med manuskripter, for skrivelysten hos danskerne er stor, Det samme er udbuddet af skrivekurser på både højskoler, aftenskoler og hos private, hvor penslen har mistet popularitet til fordel for pennen.

Vi er trætte af bare at være forbrugere i samfundet, og har for længst fundet ud af, at vi vil være kreative mennesker, som skaber og former vores egen identitet. Det er Forlag1.dk et resultat af, der tilbyder at trykke bøger mod betaling, og som er en del af et større forlag under BIOS gruppen.

For omkring 6.500 kr. kan du få trykt 50 eksemplarer af et kunstværk på 200 sider. Omslag og layout er helt op til en selv, og har du ikke en god ide, kan du også få hjælp til det - mod at betale ekstra naturligvis. Siden i sommer, hvor Forlag1.dk gik i luften, har der været masser af henvendelser.

»Det er især folk, der gerne vil udgive deres erindringer eller historier, som de kan dele ud til familie og venner. Indtil videre har vi kun trykt en håndfuld, for det tager cirka et par måneder, fra de kommer med manuskriptet, og til de står med bogen i hånden,« siger forlagsredaktør Dennis Lisbjerg.

Men der er også andre med større forfatterambitioner, der trykker hos forlag1.dk. En krimi, der var for kontroversiel til, at de almindelige forlag ville antage den, er blevet til, og forfatteren prøver nu at sælge den videre på egen hånd.

»Ideen kom, da vi på vores andet forlag fik mange henvendelser fra folk med små digtsamlinger og erindringsbøger, der ikke vedkommer specielt mange. Det er helt tydeligt, at der er mange, som ikke er vant til at skrive, der prøver lykken ved at sende ting ind til forskellige forlag, og derfor så vi, at der var et marked,« fortæller Dennis Lisbjerg.