USA: Udsigt til mindre fald ved åbningen

Der er udsigt til et mindre fald ved åbningen af den amerikanske aktiehandel torsdag. Det viser indikationer fra futuresmarkedet.

Arkivfoto. Der er udsigt til et mindre fald ved åbningen af den amerikanske aktiehandel torsdag. Det viser indikationer fra futuresmarkedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN LANE

Der er udsigt til et mindre fald ved åbningen af den amerikanske aktiehandel torsdag. Det viser indikationer fra futuresmarkedet.

Futures på de tre store indeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, falder 0,1-0,3 pct.

Onsdag sluttede S&P 500-indekset med et plus på 0,4 pct. i 2507,04. Det tunge Dow Jones-indeks lukkede med et plus på 0,3 pct. i 22.340,71, mens Nasdaq-indekset blev dagens topscorer med en gevinst på knap 1,2 pct. i 6453,26.

Inden børstid har det canadiske selskab Blackberry, der tidligere producerede smartphones, leveret tal for andet kvartal af det forskudte regnskabsår 2017/2018.

Selskabet øgede i kvartalet sin omsætning på software til at optage lyd. Det har øget troen på, at selskabet kan sadle om fra sit tidligere fokus på hardware og nå årets vækstmål, og kvartalet bød på en højere indtjening, end analytikerne havde forventet, skriver Bloomberg News.

Analytikerne havde ventet et samlet salg eksklusiv enkelte omkostninger på 220,8 mio. dollar, svarende til 1,4 mia. kr., i andet kvartal, men det canadiske selskab solgte for 249 mio. dollar i perioden, svarende til 1,6 mia. kr., og omsætningen inden for området software og service steg med 26 pct.

Blackberry formår altså at vende rundt efter et skuffende første kvartal, hvor omsætningen var lavere end analytikernes forventning. Prisen for en aktie i selskabet stiger torsdag ved 14.15-tiden med 6,8 pct. til 9,86 dollar i det amerikanske formarked.

Konsulentvirksomheden Accenture, der også er noteret i USA, leverede også regnskab for de skæve regnskabsår 2016/2017 før børstid, men aktien falder i formarkedet 1,6 pct. til 134,50 dollar. Forventningerne til første kvartal er i den lave ende i forholdt til markedsforventningerne for omsætning og i midten for resultatet.