Europa: Svagt positive markeder efter nyt fra Trump

De europæiske aktiemarkeder ligger stille og roligt i svagt positivt terræn torsdag middag i kølvandet af Trumps udmelding om en skattereform i USA natten til torsdag.

Arkivfoto. De europæiske aktiemarkeder ligger stille og roligt i svagt positivt terræn torsdag middag i kølvandet af Trumps udmelding om en skattereform i USA natten til torsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

De europæiske aktiemarkeder ligger stille og roligt i svagt positivt terræn torsdag middag i kølvandet af Trumps udmelding om en skattereform i USA natten til torsdag.

Generelt er der små stigninger, og FTSE100-, CAC 40- og DAX-indeksene stiger mellem 0,1 og 0,3 pct. Det brede europæiske indeks Stoxx 600 holder sig lige i positivt territorium med en stigning på 0,03 pct. til indeks 385,73 torsdag middag.

I toppen blandt de godt 300 aktier, ligger britiske SSP Group, der leverer mad og drikkevarer til caféer og restauranter i lufthavne, efter at selskabet er kommet med en opdatering på, hvor meget omsætningen ventes at lande på i det forskudte regnskabsår 2016/17, der løber frem til udgangen af september.

Selskabet regner med, at salget vil vokse med mere end 19 pct. Aktien stiger med 5,6 pct. til 528,50 pence, hvilket er den største stigning på en enkelt dag siden januar, skriver Bloomberg News.

Og opdateringen er da også positiv, da analytikere ifølge Bloomberg havde ventet en omsætningsvækst på 17 pct. for hele regnskabsåret. Omsætningen får medvind af valutabevægelser, hvor det ventes, at den positive effekt herfra vil bidrage med et plus på 8 pct. i forhold til året før.

SSP leverer mad og drikke til omkring 125 lufthavne og over 250 togstationer verden over. Blandt kunderne er blandt andet Starbucks og Burger King.

Blandt bundskraberne ligger den svenske tøjkæde H&M. Et voksende onlinesalg formåede ikke at opveje et fald i trafikken i H&M's fysiske butikker, og aktiekursen for den svenske tøjkæde falder torsdag middag med 5,4 pct. til 210,30 svenske kroner.

Det er den største nedtur for aktien i 15 måneder.

Den svenske tøjkædes toplinje steg i tredje kvartal i det forskudte regnskabsår 2016/2017 til 51,2 mia. svenske kroner fra 50 mia. svenske kroner året før, hvilket stort set var som ventet af analytikerne.

Bundlinje viste 3837 mio. svenske kroner mod ventet 3785 mio. svenske kroner, mens bruttomarginen skuffede med et fald på 2,6 pct.point til 51,4 pct. Her var der blot ventet et fald til 51,6 pct. ifølge et estimat fra SME Direkt.

Helt i bunden ligger det britiske ejendomsselskab Land Securities, der investerer i kontorer, butikker og butikscentre. Selskabets aktier falder knap 6 pct. til 972 pence.