Aktier: Investorerne belønner biotek og banker

Investorerne belønner i torsdagens handel to biotekaktier, Onxeo og Bavarian, samt bankaktierne, der nyder godt af stigende rente og et vist efterslæb.

Foto: JUSTIN LANE. Arkivfoto. Investorerne belønner i torsdagens handel to biotekaktier, Onxeo og Bavarian, samt bankaktierne, der nyder godt af stigende rente og et vist efterslæb.
Læs mere
Fold sammen

Investorerne belønner i torsdagens handel to biotekaktier, Onxeo og Bavarian, samt bankaktierne, der nyder godt af stigende rente og et vist efterslæb.

Bavarian Nordic har fået en godt nok ventet - men større end ventet - koppevaccineordre fra USA, og det sender aktien op med 3,4 pct. til 287 kr. Det lille biotekselskab Onxeo stiger 3,8 pct. til 13,80 kr. efter at have meldt om en succesfuldt forsøg. I starten af september styrtede aktien dog ned fra over 30 kr. efter at have meldt om et fejlslagent forsøg.

»Ordren til Bavarian var noget større end ventet,« påpeger senioraktiehandler i Sydbank Christian Thatje over for Ritzau Finans.

Ordren med optioner er større, men også prisen per dosis er ifølge ham større end ventet.

ORDRE TIL VESTAS RYKKER

Torsdag middag ligger C20 Cap-indekset 0,5 pct. højere i 1176,78. Og øverst i det ledende indeks ligger Vestas efter en stor ordre. Aktien stiger 2,4 pct. til 568,50 kr.

Vestas skal om et par år levere vindmøller med en samlet kapacitet på 300 megawatt (MW) til to projekter i staten South Dakota i USA. Det er i sig selv ikke helt usædvanligt, men som kunden Xcel Energy skrev i en pressemeddelelse onsdag, er der tale om en særlig aftale: Det er den første offentliggjorte projekt, der rykker videre fra udviklingsfasen, siden den vigtige PTC-støtteordningen er faldet fra 100 pct. til 80 pct.

»Ordren skal rykke aktien,« vurderer Christian Thatje og påpeger desuden, at fjerde kvartal, der traditionelt er stærkt for så vidt angår ordremeldinger fra vindmøllegiganten, starter i næste uge.

På de efterfølgende tre pladser ligger C20-bankerne, Nordea, Danske Bank og Jyske Bank, der stiger omkring 1 pct. - Danske Bank til 250,90 kr., Nordea til 85,60 kr. og Jyske Bank til 361,90 kr.

»De nyder godt af stigende renter, og de har desuden et vist efterslæb til de øvrige aktier, «skønner Sydbanks aktiehandler.

NOVO FALDER TRODS POSITIVT NYT FRA USA

Selv om Novo Nordisk ifølge Dagbladet Børsen står til at lukrere på den eventuelle nedsættelse af skattesatsen i USA, så falder aktien 0,2 pct. til 304,60 kr.

Halvdelen af Novo Nordisks omsætning stammer fra USA, og selv om Novo ikke oplyser, hvor meget der betales i skat derovre, vurderes det i avisen at være et stort trecifret millionbeløb, der spares.

Ifølge Børsen kan A.P. Møller-Mærsk løbe ind i problemer i forhold til sit salg af divisionen Maersk Drilling, da tre ud af fire nyere dybvandsrigge til 16 mia. kr. vil stå ledige til nytår.

Aktiekursen er dog ikke påvirket, da B-aktien stiger 0,8 pct. til 12.110 kr.

IC STIGER TRODS FALD

IC Group er under teknisk pres torsdag, da der fragår udbytte på 5 kr. per aktie i tøjselskabet. Modekoncernens aktie falder på 1,4 pct. til 137 kr. Det svarer til et fald på 2 kr. per aktie.