Aktier: Investorerne belønner Bavarian i let positivt marked

Bavarian Nordic er en af de mest stigende aktier på den københavnske fondsbørs torsdag ved handelsstart, hvor det danske eliteindeks lægger ud med en stigning.

Foto: BRYAN R. SMITH. Arkivfoto. Bavarian Nordic er en af de mest stigende aktier på den københavnske fondsbørs torsdag ved handelsstart, hvor det danske eliteindeks lægger ud med en stigning. 
Læs mere
Fold sammen

Kort efter børsåbningen ligger det samlede C20 Cap-indeks 0,2 pct. højere i 1172,98, og det er helt på linje med onsdagens stigning på netop 0,2 pct.

Bavarian Nordic er en af de mest handlede aktier på fondsbørsen fra morgenstunden, efter at selskabet har fået en ordre på 100 mio. dollar på koppevaccinen Imvamune i frysetørret form fra USA's regering.

Orden, der er suppleret med optioner på op til 439 mio. dollar, var ventet, men indholdet er ifølge Sydbank overraskende positivt for selskabets indtjening.

»Ordren understreger desuden udsigten til nogle stærke pengestrømme de kommende år, som kan finansiere udviklingen af Bavarians pipeline,« skriver analytikeren i en kommentar.

Bavarian-aktien, der torsdag stiger 5,1 pct. til 291,50 kr., har på det seneste haft kraftig modgang efter floppet med prostatakræftvaccinen Prostvac i forrige uge, og aktien ligger 37 pct. under niveauet fra før den nyhed.

RENTELØFT GAVNER BANKER

Torsdag kan også bankaktierne løbe med en del af opmærksomheden, oven på de rentestigninger, der har gjort sig gældende for obligationerne i USA siden dansk børslukketid.

De stigende renter kom blandt andet efter positive data for den amerikanske ordreindgang af varige goder, mens centralbankchef Janet Yellens tirsdagstale var med til at løfte udsigterne for en renteforhøjelse i december, som tidligere ikke var indregnet med så stor sikkerhed i markedet.

Nordea stiger 0,7 pct. til 85,35 kr., Danske Bank går frem med 0,4 pct. til 249,50 kr., mens Jyske Bank starter 0,2 pct. højere i 359,60 kr.

NOVO SPARER USA-SKAT

Opmærksomheden kan også samle sig om Novo Nordisk, der ifølge dagbladet Børsen er tilfreds med udsigten til en markant lavere selskabsbeskatning i USA. Halvdelen af koncernens omsætning stammer herfra, og selv om Novo ikke oplyser, hvor meget der betales i skat i USA, vurderes det i Børsen at være et stort trecifret millionbeløb, der spares.

Men Novo-aktien falder 0,1 pct. til 305 kr.

Ifølge Børsen kan A.P. Møller-Mærsk løbe ind i problemer i forhold til sit salg af divisionen Maersk Drilling, da tre ud af fire nyere dybvandsrigge til 16 mia. kr. vil stå ledige til nytår. Torsdag stiger B-aktien 0,6 pct. til 12.080 kr.

Storbanken Nordea har desuden set nærmere på aktien i den danske producent af luksuselektronik Bang & Olufsen, og finanshuset hæver nu kursmålet til 95 kr. fra 90 kr., skriver Bloomberg. Det er et godt stykke under aktiens nuværende kurs, og den negative anbefaling »sælg« fastholdes.

B&O-aktien falder 0,4 pct. til 138,50 kr.

IC Group kommer under teknisk pres i torsdagens handel, da der fragår udbytte på 5 kr. per aktie i modeselskabet. Modekoncernens aktie starter dagen med et fald på 2,16 pct. til 136 kr. Det svarer til et fald på 3 kr. per aktie.