USA: Rentedyk i accelererende flugt mod sikkerhed

De amerikanske obligationsrenter startede tirsdagens handel med pæne stigninger i en venten på ugens massive udstedelser af såvel T-bonds som virksomhedsobligationer.

Ud på eftermiddagen dykkede renterne i takt med, at investorerne flygtede mod sikkerhed efter aggressive advarsler om bål og brand fra præsident Donald Trump, hvis styret i Nordkorea truer USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: KEVIN LAMARQUE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De amerikanske obligationsrenter startede tirsdagens handel med pæne stigninger i en venten på ugens massive udstedelser af såvel T-bonds som virksomhedsobligationer.

Men ud på eftermiddagen dykkede renterne igen i takt med, at investorerne flygtede mod sikkerhed efter aggressive advarsler om bål og brand fra præsident Donald Trump, hvis styret i Nordkorea truer USA.

Den toneangivende tiårige T-bond lukkede med en rente på knap 2,27 pct. i New York efter at have runder 2,29 pct. først på dagen.

Slutniveauet var 2 basispoint højere end ved handlens afslutning mandag.

Onsdag morgen fortsætter de asiatiske investorer, hvor de amerikanske slap. Den tiårige amerikanske T-bond handles med en rente på 2,25 pct. på markedet i Tokyo.

Det er 3 basispoint mindre i forhold til niveauet tirsdag ved dansk lukketid.

RENTEFALD OG FLUGT MOD SIKKERHED

Rentefaldet skal ses i relation til japanske meldinger om, at Nordkorea muligvis allerede har udviklet nukleare sprænghoveder og Pyongyangs fortsatte missil- og atomvåbenprogram i strid med FN-sanktioner.

Det fik den ferierende præsident Trump til at fastslå, at trusler mod USA fra Nordkorea "vil blive mødt med ild og vrede", som verden aldrig før har set.

Det satte gang i det ellers hensygnende marked, som indtil da kun havde en handelsvolumen på halvdelen af det normale gennemsnit. Det skyldes den tunge sommerferiemåned, som blandt andet holder den japanske centralbank, der er den største udenlandske T-bond investor, sommerferielukket i næste uge.

Tirsdagens amerikanske auktion over treårige T-bonds gav en rente på 1,52 pct. sammenlignet med markedets forventninger på 1,53 pct.

Buddene løb op i 75,1 mia. dollar svarende til 3,13 gange udbuddet mod sidste måneds 2,87. Det er samtidig det højeste niveau siden oktober 2015.

De indirekte tilbudsgivere, der består af udenlandske centralbanker, aftog 64,1 pct. af udbuddet mod 52,6 pct. ved julis auktion.

Onsdag kommer 23 mia. dollar af de tiårige papirer under hammeren, og torsdag sælges 15 mia. dollar 30-årige papirer.

UGENS NØGLETAL

Resten af indeværende uge er tynd, når det gælder de økonomiske nøgletal.

Onsdag kommer data for engroslagre, torsdag har producentpriser og de ugentlige tal for nytilmeldte ledige på programmet, mens der først fredag er lidt tungere data i form af forbrugerpriser.