USA: Forbrugerpris-vækst aftog og detailsalg skuffede i april

De amerikanske forbrugerpriser viste en opbremsning i stigningstakten i april, mens detailsalget ikke steg nær så meget som ventet.

Foto: BRENDAN MCDERMID. Arkivfoto. De amerikanske forbrugerpriser viste en opbremsning i stigningstakten i april, mens detailsalget ikke steg nær så meget som ventet. REUTERS/Brendan McDermid
Læs mere
Fold sammen

De amerikanske forbrugerpriser viste en opbremsning i stigningstakten i april, mens detailsalget ikke steg nær så meget som ventet.

Det fremgik af data fredag, hvor de danske finansielle markeder var lukkede.

Godt nok steg de overordnede forbrugerpriser som ventet 0,2 pct. i april i forhold til måneden før, hvor der var tale om prisfald på 0,3 pct. Men set i forhold til samme måned året før steg forbrugerpriserne 2,2 pct. eller lidt mindre end ventet blandt økonomerne, der havde estimeret en stigningstakt på 2,3 pct. efter en stigning på 2,4 pct. i marts.

Kigger man på kerneforbrugerpriserne, der fraregner fødevare- og energipriserne, var der tale om en stigning på 0,1 pct. i april forhold til måneden før.

På årsbasis steg kerneforbrugerpriserne 1,9 pct. Begge tal udvikledes sig dermed i en lavere takt en ventet, idet analytikerne havde forudset stigninger på henholdsvis 0,1 pct. og 2,0 pct.

Også detailsalget skuffede. Salget steg 0,4 pct. i april, men analytikerne havde imødeset en stigning på 0,6 pct. oven på marts måneds fald i salget på 0,2 pct.

Og justeres der for det volatile bilsalg, steg salget 0,3 pct. mod de ventede 0,5 pct.

Begge kategorier viste samtidig en markant nedjustering af detailsalget i marts.