Aktier: Hurtige klø til Snap og store indeks åbner i rødt

Aktien i det sociale medieselskab Snap faldt som en sten, da aktiehandlen blev startet op på de amerikanske aktiebørser torsdag, og hvor store indeks i øvrigt indledte dagen med små fald.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det brede S&P 500-indeks ligger efter et kvarters handel 0,5 pct. lavere i 2388,60, mens Dow Jones-indekset falder 0,4 pct. til 20.860,75 og Nasdaq-indekset, som onsdag lukkede i det højeste niveau nogensinde, ligger 0,5 pct. lavere i 6097,25

Forud for åbningen kom der ellers opløftende nøgletal, idet det ugentlige tal for nytilmeldte ledige viste et fald til 236.000, hvor der ifølge Bloomberg News var ventet en opgørelse på 245.000 nye ledige. Det har dog ikke formået at løfte stemningen på markedet.

Selskabsspecifikt samler fokus sig om Snap, der har udviklet kommunikationsplatformen Snapchat og onsdag aften kom med sit første kvartalsregnskab som børsnoteret selskab.

Det blev en kraftigt skuffende affære for investorerne med lavere omsætning end ventet og lavere antal daglige aktive end estimeret. I den indledende handel er aktien i Snap faldet 20 pct.

Der er torsdag kommet regnskab fra den amerikanske detailhandelskæde Macy's, og heller ikke det var opløftende læsning for investorerne.

Koncernen meldte om et salg, der faldt 4,6 pct. mod en ventet tilbagegang, ifølge estimater fra Bloomberg News, på 3,5 pct.

Udsigterne for hele året blev dog fastholdt. Fra børsåbningen dratter aktien 12 pct.