Ugebrev: Investorerne har haft for travlt med ISS-udsalg

Et ekstraordinært udbytte på 4 kr. per aktie kunne ikke afbøde markedets skuffelse over en marginal justering af skønnet for den organiske vækst i ejendomsservicekoncernen ISS.

ISS lukkede fredag i 247 kr. Aktien er trods det seneste kursfald steget 2,2 pct. i år. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue, der er positive omkring aktien på længere sigt.

- Regnskabet levede helt op til de talmæssige forventninger, som både på omsætning og resultat ramte spot on med den usikkerhed, man nu kan forvente i en butik med 19,57 mia. kr. i kvartalsomsætning og 672 mio. kr. i nettoresultat, skriver ugebrevet.

Men koncernen nedpræciserede forventningerne til den organiske vækst.

- Efter en organisk vækst på 3,6 pct. i de første ni måneder af regnskabsåret præciserede ISS vækstskønnet for helåret fra 2,5-4,0 pct. til omkring 3 pct., oplyser ugebrevet.

At fjerde kvartal ventes at blive et svært kvartal, skyldes ifølge ugebrevet til dels, at fjerde kvartal sidste år var ret stærkt og dermed skaber et svært sammenligningsgrundlag, når den organiske vækst skal opgøres.

ISS-aktien er faldet næsten 10 pct. efter regnskabet, og det er ifølge ugebrevet en overreaktion.

- I særdeleshed fordi aktien fremadrettet bør være en mere stabil aktie i urolige tider. Aktiens beta-værdi er opgjort til 0,58, hvilket betyder, at aktien alt andet lige kun bør falde med 5,8 pct., når det overordnede marked falder 10 pct., skriver ugebrevet.

Ugebrevet fremhæver, at aktiens værdiansættelse efter faldet nu ligger helt på niveau med sin peer-gruppe med en P/E (pris i forhold til indtjening, red.) for 2017 på 15,6 og et ventet udbytteafkast på lige over 3 pct. uden det ekstraordinære udbytte på 4 kr.

Ugebrevet justerer kursmålet på ISS marginalt ned fra 260-280 kr. til 260-270 kr. som det område, aktien kan nå de næste 3-6 måneder.

Derudover finder ugebrevet fortsat aktiens defensive egenskaber attraktive og ser kursniveauet omkring 240-245 kr. som et udmærket købsområde.

- Den forsigtige investor afventer dog muligvis en afklaring af valget i USA, skriver ugebrevet.

ISS lukkede fredag i 247 kr. Aktien er trods det seneste kursfald steget 2,2 pct. i år.