Torsdagens aktier: DSV skinnede mens Nordea tog skurkerollen

Der var langt mellem top og bund i det danske C20-indeks torsdag, hvor DSV og Nordea blev kørt i hver sin grøft efter regnskaberne for tredje kvartal.

Arkivfoto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

Mens DSV brillerede med en opjustering og nydelige regnskabstal, var der skidt nyt i regnskabet fra Nordea - ikke mindst til de ansatte. Banken vil således skære 4000 stillinger samt 2000 konsulenter bort over de kommende tre til fire år.

- Fokus er på de selskaber, der er kommet med tal, og DSV er nok det selskab, der får allermest fokus efter et solidt regnskab for tredje kvartal.

- DSV opjusterer forventningerne og kommer med et nyt tilbagekøbsprogram. Begge dele havde vi egentlig ventet, men både opjusteringen og tilbagekøbsprogrammet er lidt større, end vi havde regnet med, siger chefhandler i Danske Bank Mads Zink til Ritzau Finans.

Også fra den schweiziske storbank Credit Suisse blev der kvitteret for regnskabet i form af et løftet kursmål på 571 kr. mod tidligere 478 kr.

DSV-aktien lukkede med en solid gevinst på 4,6 pct. til 485,20 kr. og var i høj grad med til at hive C20 Cap-indekset 0,3 pct. højere til 1180,92.

Ud over DSV fandt aktiemarkederne lidt støtte i meldingerne fra Den Europæiske Centralbank, der forlængede sit tilbagekøbsprogram med yderligere ni måneder.

KLØ TIL NORDEA

Intet virkede dog til at kunne trække Nordea ud af dyndet efter bankens regnskab, der udløste et kursfald på 5,9 pct. til 77,65 kr.

- Markedet er en lille smule skuffet over det, der kom fra Nordea. Nettorenteindtægterne er 1 pct. lavere end det ventede, og de samlede indtægter var 2 pct. lavere, så man havde håbet på lidt mere. Samtidig var omkostningssiden ikke helt, som markedet havde håbet på, siger Mads Zink, der dog synes, at aktiefaldet er i den høje ende af, hvad Nordea-aktien fortjener.

- Men fredag kommer der flere detaljer om deres omkostningsmål over de næste tre til fire år, så det kommer der meget fokus på, siger Mads Zink.

NNIT, der også kom med regnskab torsdag morgen, tabte 1,5 pct. til 193,50 kr.

Omsætningsvæksten stod stort set stille for det danske it-selskab i tredje kvartal efter indgåelsen af et forlig med en kunde i det offentlige.

For hele 2017 fastholdes de nedjusterede forventninger fra den 20. oktober om en vækst i nettoomsætningen på 4-6 pct. i faste valutakurser og en organisk vækst på 1-3 pct.

JUSTERINGER AF CHR. HANSEN OG NOVO

Tilbage blandt C20-selskaberne faldt Novo Nordisk 1,7 pct. til 312,50 kr. Medicinalselskabet fik ellers løftet kursmålet af Jefferies med 7 pct. til 320 kr. og af ABG Sundal Collier til 380 kr. fra 320 kr. Anbefalingen fra Jefferies er "hold", mens ABG anbefaler "køb".

Chr. Hansen har været under luppen hos schweiziske Credit Suisse. Banken hævede sit kursmål for ingrediensaktien til 530 kr. fra 485 kr. oven på onsdagens regnskab for fjerde kvartal, der endte nogenlunde som ventet. Chr. Hansen, som fortsat har anbefalingen "neutral" hos Credit Suisse, steg 1 pct. til 545,50 kr. Jyske Bank hævede sit kursmål til 450 kr., men anbefaler stadig "sælg" af Chr. Hansen.

Vestas kunne torsdag fejre både en mindre ordre i Kina på 55 megawatt og også en positiv tendens på aktiekursen, der lukkede 2,5 pct. højere i 554 kr.

Blandt de opkommende selskaber kom Ambu lidt ned på jorden og faldt 1,1 pct. til 565,50 kr. Onsdag steg aktien hele 12 pct. oven på et opkøb af tyske Invendo Medical for op til 1,7 mia. kr., og siden nytår er Ambu stadig steget 99,5 pct.

For Hartmann blev det til et lille comeback på 3,3 pct. til 346 kr. efter et fald på 8,8 pct. onsdag, hvor æggebakkeproducenten nedjusterede forventningerne til 2017.