Senioranalytiker: Kinas økonomi har betydning for verdens aktiemarked

Og måske endda for C20-indekset, hvis man spørger Nordeas senioranalytiker. Og det er selvom de kinesiske aktier stadig ikke er tilgængelige for private investorer uden for Kina.

Aktionærdagen i København er i fuld gang. Salene på Radisson Hotel er fyldt med private investorer, som har slået lytteklapperne ud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Senioranalytiker i Nordea markets, Amy Yuan Zhuang, dækker Kinas økonomi for Nordea. Ved onsdagens Investordag i København afholdt af Dansk Aktionærforening taler hun for, at man skal holde øje med det kinesiske marked.

Tidligere på ugen kom det frem, at mere end et års arbejde har båret frugt for finanskoncernen Nordea, der som den første har fået adgang til Kinas store aktiemarked. Et marked, som muligvis har samme størrelsesorden som USA's.

For selvom de private investorer uden for Kina ikke kan få fat på de kinesiske aktier, har den kinesiske økonomi stadig en helt afgørende betydning for verdens aktiemarkedet. Måske endda C20-indekset.

Kinas dominerende selskab inden for nethandel, Alibaba, bliver børsnoteret i USA, som også har vagt opsigt herhjemme. Men kineserne selv er muligvis blevet snydt.

”Det er ikke nogen nyhed, at kineserne selv er blevet snydt for en investeringsmulighed i Alibaba. Men det bliver der åbnet op for,” siger Amy Yuan Zhaung.

For 1. oktober åbner man op for, at det er helt frit åbnet mellem aktiebørsen i Hong Kong og i Shanghai, nævner Amy Yuan Zhuang.

”Reglen siger, at udenlandske investorer – og de private – er tilladt at investere i kinesiske aktier for nu.”

Der er stadig reguleringer, derfor er det til trods for en åbning af markedet, ikke nær så åbnet som for eksempel C20-indekset. Men det bevæger sig mere og mere mod en liberalisering, mener Amy Yuan Zhuang.