Peso og canadisk dollar styrkes efter ny amerikansk debat

Den mexicanske peso og den canadiske dollar er mandag understøttet af udfaldet af den anden tv-debat mellem de to amerikanske præsidentkandidater, Demokraternes Hillary Clinton og Republikanernes Donald Trump.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: CARLOS JASSO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Umiddelbart tolkes debatten på valutamarkedet som en sejr til førstnævnte, idet den har affødt styrkelser til randvalutaerne omkring den amerikanske dollar.

Valget mellem Hillary Clinton og Donald Trump er nemlig også umiddelbart et valg mellem en åben handelspolitik eller en samhandel præget at høje toldmure og amerikansk protektionisme.

»Sammenhængen mellem Trumps præstation og handlen med peso synes at være klar for enhver nu. Lavere chancer for at han vinder er allerede blevet indpriset på det seneste,« siger Marcin Lipka, der er valutaanalytiker hos den polske bank Cinkciarz.pl, til Bloomberg News.

Mandag eftermiddag skal man betale 19,0013 peso for en dollar, mens der ved dansk lukketid fredag skulle 19,2687 peso til per dollar.

Samtidig styrkes også den canadiske dollar til 1,3260 per amerikansk dollar fra 1,3296 canadiske dollar per amerikansk sent fredag.

Den costaricanske colon, der også er præget af samhandel med USA, styrkes desuden til 552,50 colon per dollar fra 555,90 colon per dollar fredag aften.

I det tunge valutakryds mellem euro og dollar er der omvendt fremdrift til den amerikanske valuta. Mandag eftermiddag koster en euro således 1,1162 dollar mod 1,1175 dollar per euro ved dansk lukketid fredag eftermiddag.