Obligationer: Renten falder let

Det danske obligationsmarked byder på et marginalt rentefald på lillejuleaftensdag, der tegner til at blive en stille dag på kontoret for de tilbageværende investorer.

Renten på den 10-årige danske statsobligation ligger mandag morgen i et niveau på 1,91 pct., et enkelt basispoint lavere end ved dansk børslukketid fredag. Fredagen bød også på et rentefald på 1 basispoint, præget af tal for den amerikanske BNP-vækst.

USA's bruttonationalprodukt voksede annualiseret 4,1 pct. i tredje kvartal, og overgik dermed analytikernes prognose på 3,6 pct. ifølge estimater fra Bloomberg News. Tallet var det første skelsættende nøgletal efter den første nedtrapning af Federal Reserves kvantitative lempelser.

Det danske obligationsmarked har ikke taget meget notits af, at IMF's direktør, Christine Lagarde, i weekenden varslede en opjustering af IMF's prognose for USA's økonomiske vækst. Opjusteringen giver endnu en indikation på, at den amerikanske økonomi er på vej i den rigtige retning, men kan dog også indikere en fortsat reduktion i Federal Reserves månedlige opkøb af obligationer, der i skrivende stund udgør 75 mia. dollar.

Mandag eftermiddag venter en række amerikanske nøgletal, blandt andet University of Michigans tillidsindeks, der ifølge estimater fra Bloomberg News ventes at stige til 83 i december fra 82,5.

Derudover offentliggøres tal for de amerikanske indbyggeres personlige indkomst og personlige forbrug i november, der begge ventes at være vokset 0,5 pct. I oktober faldt den personlige indkomst 0,1 pct., mens det personlige forbrug steg 0,3 pct.

Mandagen byder også på tal for kerneinflationen i november, der er Federal Reserves foretrukne mål for den amerikanske inflation. Analytikernes hos Sydbank venter dog ikke, at nøgletallene vil få den store betydning, medmindre der kommer store overraskelser.