Nordea: Udbytter kan koste investorerne på langt sigt

Flere selskaber udbetaler i disse uger udbytte til deres aktionærer. Og får man ikke geninvesteret dem med det samme, kan man gå glip af store afkast. Det viser beregninger, som Nordea har lavet.

Læs mere
Fold sammen

- Der kan være gode grunde til ikke at geninvestere sit udbytte. Hvis det er frie midler, kan det for eksempel være, man vil bruge det til forbrug. Men de fleste danskere har trods alt deres investeringer som en del af deres pensionsopsparing, og der skal man have en meget kort investeringshorisont, før det ikke kan betale sig at få pengene tilbage i arbejde, siger seniorstrateg i Nordea Tine Choi Danielsen om beregningerne.

I udbyttesæsonen modtager nogle investorer de ekstra penge med kyshånd. Men bliver pengene blot stående på kontoen, så står de og taber værdi på en bankkonto med rekordlave renter.

Hvis man investerede 100.000 kr. i en blandet portefølje i Nordea Invest med halvdelen i aktier og halvdelen i obligationer for to år siden og ikke har geninvesteret sine udbytter de seneste to år, er man gået glip af et ekstra afkast på 2,5 pct.point eller 2500 kr., viser beregningerne.

Det skal ses i forhold til, at udbytterne i de to år samlet set er beløbet sig til knap 10.000 kr., og at renten på kontantbeholdninger er så godt som ikke eksisterende.

De børsnoterede selskaber udbetaler omkring 72 mia. kr. til aktionærerne i disse uger og måneder, godt trukket frem af A.P. Møller-Mærsk, der alene udbetaler 40 mia. kr. som ekstraordinært udbytte på grund af salget af aktieposten i Danske Bank.

/ritzau/FINANS