Mærsk gør aktien mere folkelig

A.P. Møller-Mærsk vil udstede fire nye aktier til hver nuværende aktionær. Manøvren har teoretisk samme effekt som et aktiesplit.

Aktionærerne i Mærsk får fire nye aktier for hver af de nuværende aktier. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjoern Vejloe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

A.P. Møller-Mærsk gør aktien mere tilgængelig for private investorer ved at udstede fire nye aktier per eksisterende aktie i olie- og shippingkoncernen, fremgår det af årsregnskabet. Beslutningen kommer efter ønske fra aktionærerne.

»Aktien bliver mere håndterbar og tilgængelig. Det er vigtigt, navnlig for de mindre aktionærer,« siger direktør Lars-Erik Brenøe fra A.P. Møller-Mærsk.

Han fortæller, at beslutningen er truffet efter ønske fra aktionærerne i virksomheden. Teoretisk betyder det, at aktiekursen vil falde til en femtedel af den nuværende kurs, når de nye aktier er udstedt.

Aktiekursen var før dagens årsregnskab 66.100, og de aktionær, der har sådan en aktie, vil dermed fremover have fem aktier til en kurs på hver 13.220 kroner.

A.P. Møller-Mærsk gennemførte en lignende tildeling af nye aktier i 1998. I forbindelse med fusionen mellem de to oprindelige rederier, D/S 1912 og D/S Svendborg, i 2003 blev der også tildelt nye aktier til aktionærerne.

Der er ikke tale om et aktiesplit, som andre virksomheder bruger, men manøvren har teoretisk samme effekt.

Mærsk Mc-Kinney Møller, der døde i 2012, gentog flere gange, at han ikke kunne se meningen med en mindre pris for aktien.