Investorerne tror på et lille rentefald

Jobrapporten fra USA bekræfter de fleste analytikere i, at centralbanken på tirsdag sænker renten en anelse. Samme konklusion nåede aktiemarkederne fredag aften frem til.

De amerikanske aktiemarkeder reagerede næsten med et skuldertræk, efter jobrapporten over det amerikanske arbejdsmarked viste, at det endnu ikke står helt slemt til med væksten.

Arbejdsløsheden i USA var 4,7 procent i november, svarende til arbejdsløsheden i oktober, og det var lidt lavere end ventet. Samtidigt er der skabt 94.000 nye job uden for landbruget. I oktober var tallet 170.000, men november overraskede alligevel positivt. Forbrugernes forventninger til fremtiden har til gengæld ikke været lavere, siden orkanen Katrina hærgede Golfkysten i efteråret 2005.

Alt i alt vurderede markederne, at frygten for en meget alvorlig recession måske godt kan skydes en anelse i baggrunden. Derfor tror analytikerne nu på, at Fed sænker renten med kun et kvart procentpoint på tirsdag – og ikke et halvt procentpoint, som flere har troet på, siden tal for væksten i sidste uge var meget sløjere end ventet.

Dow Jones indekset sluttede med en minimal stigning på 0,04 procent, mens S&P indekset tabte 0,18 procent. Teknologiaktierne i Nasdaq-indekset faldt 0,11 procent.